Skip to content

Ignalinos beglobiams gyvūnams suruseno mažutė vilties gyventi liepsnelė!

MI informacija

Pradžia

Ignalinoje gana sudėtinga situacija su benamėmis katėmis. Pilni kiemai valkataujančių, niekam nereikalingų, mušamų ir ujamų kačių. Yra pulkelis žmonių, kurie iš kailio neriasi, kad apsaugoti tuos vargšus gyvūnėlius. Gydo, maitina vien už savo varganus pinigėlius. Pagal galimybę dovanoja. Tačiau kas keli mėnesiai vis užgriūna nauji ir nauji mažiukai, o tai reiškia naują galvos skausmą, kad po pusmečio bus dvigubai ar trigubai daugiau benamiukų.

Todėl labai prašau Jūsų prisidėti prie savo ar net ir ne savo miesto, o tiesiog prie gyvūnėlių gerovės.

Trumpai tariant, Ignalinai reikia kelių gyvūnų palaikymui skirtų metalinių narvų.

ŠIANDIEN mes norime padėkoti žmonėms, kurie geraširdiškai atsišaukė į prašymą. Be galo dėkojame Vidutei J., Skaidrei B., Renatai L., Eugenijui B., Laimutei K.

Brangūs bičiuliai, JŪSŲ dėka jau surinkome 270 Lt!

Ignaliną jau pasiekė vienas taip reikalingas narvelis, kurį savo namuose pastatė nenuilstantis benamiukų gelbėtojas p. Jonas. Jo namuose niekam netrukdomai (narve) įsikūrę šeimininkauja kačiukai iš rūsio, kuriame buvo nuodijami kenkėjai. Vadinasi, šie mažuliukai, kurie dabar jaučiasi saugūs ir laimingi, būtų paprasčiausiai tuoj numirę. Ignalinietė p. Rita padėjo išgydyti vargšiukus. Vienas mažylis jau turi tikrus namus!

Tai tiek daug padarėte, brangūs žmonės, per tokį trumpą laiką!

ŠIANDIEN bandome žengti dar vieną žingsnelį pirmyn. Kreipiamės su prašymu tapti laikinais gyvūnų globėjais. Kas tai yra ir kuo įpareigoja?

Gyvūno globėjas su organizacija pasitaria ir nusprendžia, kokiam laikotarpiui gali priglausti gyvūną savo namuose. Paprastai geriausia globa, kai gyvūnas vienuose namuose gali gyventi iki padovanojimo, nes taip jam mažiau streso. Kitas globos būdas – sutariamas terminas ir suėjus terminui organizacija pasiima iš globėjo gyvūną. Globos metu gyvūnas aprūpinamas visomis reikiamomis priemonėmis, jeigu tik globėjas nenusprendžia pats viskuo rūpintis, vardan pagalbos gyvūnui.

Globos metu dedamos visos pastangos, kad gyvūnėliui būtų surasti nauji namai. Paprastai tuo rūpinasi organizacija, tačiau dažnai globėjai geranoriškai padeda tai daryti – fotografuoja, pagal galimybę deda skelbimus ir pan.

Jeigu JŪS nuspręsite tapti globėju ar tiesiog norėsite sužinoti daugiau informacijos, mielai kviečiame kreiptis žemiau nurodytais organizacijos kontaktais.

ŠIANDIEN IR VISADA GLOBĖJAI YRA AUKSO VERTĖS! Nes globa namuose niekada neprilygs globos namų sąlygoms ar klinikų stacionarų narvams.

Taip pat turime ir dar vieną svajonę, neskaitant tos, kad reikia daugiau narvų, globėjų, labai norime Ignalinai nupirkti gaudyklę laukiniams katinams ir katėms sugauti. Ignalinoje yra žmonių, kurie profesionaliai moka naudotis šiomis priemonėmis, tačiau jie neturi savo gaudyklės, dažniausiai skolinasi iš Vilniaus prieglaudų, kurios turi tiek „darbo“ gaudyklėms, kad laukimas kitą kartą užtrunka mėnesių mėnesiais.

Manau, kad Ignalinos beglobiukams Jūs įžiebėte vilties ugnelę išgyventi ir dabar jau net neabejoju, kad tai ugnelei tapti didele ugnimi jungsis vis daugiau ir daugiau ignaliniečių!

Kadangi Ignalinos aktyvistai neturi registruotos gyvūnų globos organizacijos, tai jie negali ir nenori rinkti pinigėlių į savo sąskaitas.

Sąskaitą paskolina „Faustas“. Jis taip pat kuruos visą procesą.
PASKIRTIS: Ignalinos beglobiams.
Viešoji įstaiga Gyvūnų globos namai „Faustas“.
įmonės kodas 303255571,
Žemynos g. 17-14, Vilnius,
sąskaita SEB banke LT087044060007950171,

paypal daiva@faustogloba.lt.

Pagelbėti galite užveždami ar užsakydami prekes gyvūnams nurodytais adresais:
M. Marcinkevičiaus g. 13-16, 08433 Vilnius
arba
Meldų g. 43-1, 13103 Vilniaus r., Galgiai.
Ačiū iš visos širdies visiems!

Daiva, tel. 8~678 81833, daiva.vasiliauskiene@faustogloba.lt

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje