Skip to content

Pažeidėjams – tūkstantinės baudos

MI informacija

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Ignalinos rajono agentūros pareigūnai rugsėjo 4 d. vakare sulaikė vilnietį žveją A. N., vykdantį povandeninę žūklę Lūšių ežere, kuriame tai draudžiama. Už neteisėtą žvejybą piliečiui paskirta sankcija, numatyta LR ATPK 87 str. 3 dalyje – 400 Lt administracinė bauda. O už neteisėtai sugautą žuvį (dvi lydekas ir vieną 200 g sveriantį ešerį), žuvų ištekliams padaryta žala įvertinta 1097 Lt. Konfiskuoti ir žvejybos įrankiai bei priemonės.

Rugsėjo 21 d rajono agentūros pareigūnai nutarė nuo ankstaus ryto patikrinti žvejus, žvejojančius Tverečiaus ežere. Nors ežeras yra pasienio ribose, netoli užkardos ir matomas pasienio pareigūnų, atliktas patikrinimas parodė, kad žvejų, linkusių pažeisti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles, tai negąsdina. Patikrinus šešis ežere žvejojusius žvejus, trims teko surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolus. Du Vilniaus miesto gyventojai G. S. ir A. Z. žvejojo plūdurais, kurių iš viso buvo pastatę 20 vnt. Mėgėjų žvejybos taisyklių 6 p. nurodoma, kad vienu metu žvejyboje vienas žvejys gali naudoti ne daugiau, kaip 4 mėgėjų žvejybos įrankius, o kabliukų skaičius neturi viršyti 6 vnt., be to, šių taisyklių 10.1 p. pažymima – jei žvejybos metu du ir daugiau kartų viršijamas leidžiamas naudoti žvejybos įrankių ar kabliukų skaičius, toks pažeidimas traktuojamas kaip žvejyba draudžiamu būdu ir už tai gresia sankcijos, numatytos LR ATPK 87 str. 3 dalyje – bauda nuo 400 iki 1000 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Vilniečiai neteisėtos žvejybos pasekmių neišvengė, o už neteisėtai sugautą žuvį (šešis šamus ir vieną ungurį) teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, įvertintą 7637 Lt. Konfiskuota medinė irklinė valtis bei žvejybos įrankiai.

Kitas, vietos gyventojas, žvejojo 5 plūdurais. Už šį pažeidimą A. Z. gresia sankcijos, numatytos ATPK 87 str. 1 dalyje. Kadangi laimikio sugauta dar nebuvo, žala žuvų ištekliams nepadaryta.

Taip pat norime priminti, kad žvejui vienos žvejybos metu leidžiama sugauti 1 šamą, ne mažesnį nei 75 cm.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje