Skip to content

Bendradarbiavimo rezultatas – 10 metų sėkmingai veikianti įmonė

Spalio 3 d. Ignalinoje veikianti baldų komponentų gamybos įmonė UAB „BHK Lietuva“ šventė savo veiklos 10-metį ir pristatė gamybinio pastato rekonstrukcijos projektą. Įmonė įkurta plėtojant Ignalinos ir Vokietijos Biureno savivaldybių bendradarbiavimą, kuris tęsiasi jau daugiau nei du dešimtmečius. Kaip sakė UAB „BHK Lietuva“ direktorė Viktorija Luneckienė, šiuo metu sėkmingai veikiančios Vokietijos įmonės filiale dirba 31 ignalinietis, per vieną dieną čia pagaminama apie 50–60 tūkst. kilometrų profilių (baldų stalčių dalių). Įmonė savo  produkciją tiekia stambiai baldų įmonei IKEA, taigi turi atitikti aukštus kokybės reikalavimus. Direktorė džiaugiasi darbuotojų kvalifikacija, patirtimi  ir maža jų kaita, o savivaldybės vadovai – gerai apmokamų darbo vietų sukūrimu bei tikrai svariu įmonės indėliu į rajono biudžetą. 

Šventiniame renginyje dalyvavo įmonės darbuotojai, savininkai, vadovai iš Vokietijos Biureno miesto bei kitų padalinių, taip pat rajono meras Henrikas Šiaudinis, savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Mačys. Prie naujai pastatyto įmonės korpuso buvo perkirpta simbolinė juostelė, vėliau pakelta vėliava. Ignalinos parapijos klebonas Vidas Smagurauskas renovuotus ir naujus pastatus pašventino ir prašė Dievo malonės čia dirbantiems žmonėms.

„Mums labai džiugu, kad tokia įmonė buvo įkurta Ignalinoje, kad šiandien minime gražų jubiliejų. Čia dirba daugiausia jauni žmonės, taigi jie gali savo gyvenimus kurti savame krašte, o ne ieškoti laimės užsienyje. Tokių įmonių ypač reikia Lietuvos regionams.“, – kalbėjo meras H. Šiaudinis. Savivaldybės vadovas prisiminė bendradarbiavimo pradžią su Biureno miestu, kai 1990 m. Ignalinoje pirmą kartą apsilankė ir humanitarinės pagalbos siuntą atvežė Maltos ordino atstovas Frankas Jansensas. Po dvejų metų Ignalinoje buvo priimta  oficiali Biureno savivaldybės delegacija, kurios sudėtyje buvo ir verslininkas Heinrichas Kotmanas. Tuomet pradėta kalbėtis apie investavimo galimybes ir įmonės BHK filialo Ignalinoje įkūrimą. „Artėju prie šimtmečio, turiu daug patirties versle ir šiandien galiu tik pasidžiaugti, kaip viskas vystosi ir yra tiek puikių perspektyvų. Atvykęs į Ignaliną matau, kaip ji pasikeitė, išgražėjo. Tai tikrai malonu. Nuoširdi padėka visiems už didelius darbus…“, – kalbėjo H. Kotmanas. Meras H. Šiaudinis verslininkui dėkojo už investicijas Ignalinoje, sėkmingą verslo plėtrą ir įteikė Ignalinos rajono savivaldybės apdovanojimą „Sidabrinė lelija“.  Padėkota ir dabartiniam BHK vadovui, H. Kotmano sūnui,  Peteriui Kotmanui. Savivaldybės administracijos direktorius veiklos jubiliejaus proga sveikino įmonės direktorę Viktoriją Luneckienę, įteikė jai atminimo dovaną bei gėlių. Ignalinai labai pasisekė ir dėl to, kad čia buvo atidaryta tokia reikalinga įmonė, ir dėl to, kad jai vadovauja tokia šauni,  savo darbui atsidavusi vadovė…“, – sakė R. Mačys.

„Dėl šios akimirkos tikrai buvo verta dirbti. Tai jaudinantis įvykis ir ypač tiems, kurie čia dirba nuo pirmos dienos“, – sakė P. Kotmanas. Jis dėkojo rajono savivaldybei, jos vadovams ir sakė, kad be jų iniciatyvos ir palaikymo nebūtų įgyvendintas toks svarbus projektas. P. Kotmanas įteikė padėkos diplomus ilgiausiai įmonėje dirbantiems žmonėms. Buvo pasveikinta įmonės direktorė V. Luneckienė bei darbuotojai  Petras Pakalka ir Povilas Sidaravičius. „Prieš dešimt metų buvo daug abejonių, nežinojau, kuo visa tai baigsis, o šiandien džiaugiamės, kad viskas gerai sekasi. Visų darbuotojų vardu dėkoju už šį gerą darbą“, – sakė P. Pakalka.

Įmonės vadovai svečius pakvietė apžiūrėti gamybines ir administracines patalpas, vėliau visi vaišinosi jubiliejaus šventės tortu. Renginiui iškilmingumo suteikė Ignalinos muzikos mokyklos pučiamųjų orkestro (vad. Algimantas Rastenis) muzika.

Autorės nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje