Skip to content

Šiemet lenktyniauta vienos mylios bėgime

Pernai Ignalinos visuomenės sveikatos centras ir Kultūros ir sporto centro Sporto skyrius, minint dieną be automobilio, surengė mini maratoną (4,2 km), apibėgant Paplovinio ir Mekšrinio ežerus. Šiemet, atsižvelgiant į bėgimo entuziastų pageidavimą, ši trasa buvo sutrumpinta perpus – iki vienos lietuviškos mylios. Kadangi tądien vyko ir bendrojo lavinimo mokyklų kroso varžybos, todėl į mylios bėgimą susirinkta ne itin gausiai, bet sportinio azarto ir įtampos netrūko ir šiemet. Medalių ir Visuomenės sveikatos centro įsteigtų prizų siekė įvairaus amžiaus bėgikai.

Tarp jauniausio amžiaus mergaičių greičiausiai mylią įveikė Karolina Oželytė, tarp berniukų – Tomas Baubinas. Kiek vyresnių dalyvių grupėje tarp berniukų greičiausi buvo Liudvikas Novickis, Irmantas Achromkinas ir Lukas Žvyriukas.

Tarp 14–15 metų bėgikų greičiausiai trasą įveikė Deividas Kliševičius, finišo tiesiojoje aplenkęs Vitalijų Medeišį, ir Deimantas Kliševičius. Vyrų grupėje mylios nugalėtoju tapo Gintaras Gicevičius, kuris nežymiai aplenkė pernykštį prizininką Sigitą Mackonį.

Įdomiai vyko kova tarp moterų, tarp kurių rungtyniavo ir bėgimo organizatorė Edita Ryliškienė. Tik prieš pat finišą ją aplenkė Akvilė Mameniauskaitė, o trečiąją vietą užėmė Vytautė Rukšėnaitė. Kiek vyresnio amžiaus moterų bėgime, kaip ir pernai, nepralenkiama buvo aktyvi fizinės ištvermės propaguotoja Ligita Kindurienė. Po jos finišavo pernykštė prizininkė Svetlana Ramašauskienė ir Violeta Kuodienė.

Pirmąkart vieną ratą stadione bėgikai pabandė įveikti atbulomis. Čia nepralenkiama buvo E. Ryliškienė, akivaizdžiai įrodžiusi savo fizinį pranašumą.

Vienos mylios bėgimas baigėsi prizininkų apdovanojimais medaliais ir prizais.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje