Skip to content

Jau dvidešimtą rudenį iš eilės Ignalinoje vėlei „BILDUČIAI“ bildės

MI informacija


O  vaikų ir jaunimo teatras „IKI“ švęs savo 25-metį!

Kasmet, tuo pačiu laiku, jau 20 metų iš eilės ramų mūsų miesto gyvenimą sujudina didelė, smagi, margaspalvė vaikų ir jaunimo teatrų šventė – festivalis „Bildučiai“. Per šiuos metus „Bildučiai“ tapo dideliu kultūriniu, pažintiniu, edukaciniu reiškiniu, užaugino jau ištisas kartas ignaliniečių, kurių vaikai dabar vėl auga drauge su „Bildučiais“.

Šiais metais festivalis kviečia susitikti spalio 25–26 d., nuo 11 val., ir žada didelę šventę. Juk šie „Bildučiai“ – jubiliejiniai, o teatrui „IKI“ šiais metais – 25-eri. Na, o gimtadienis be dovanų – ne gimtadienis, tad festivalį pradėsime profesionalų dovana mažiesiems  – „Stalo teatro“  premjeriniu spektakliu „Didysis Dūdininkas“. Džiaugsimės mūsų teatrų draugų iš Alytaus, Šiaulių, Kauno,  Plungės, Klaipėdos, Kretingos, Jurbarko spektakliais. Turėsime jau mums pažįstamų svečių iš Baltarusijos sostinės  Minsko ir pirmą kartą pas mus atvyksiančių  –  teatro iš  Latvijos, Rezeknės miesto. Su šiuo kolektyvu iš Latvijos ryšiai užsimezgė Euroregiono „Ežerų kraštas“ vykdyto projekto metu.

Be abejo, į spektaklius savo žiūrovus kvies ir Ignalinos progimnazijos ir gimnazijos teatrai „IKI“. Įdomus ir, turbūt, neatsitiktinis sutapimas, jog šiais metais, minint teatro 25-metį, abi grupės pasirinko buvusios teatro „IKI“ narės, dabar profesionalios režisierės ir dramaturgės Agnės Dilytės pjeses. Tikimės, jog nenuvilsime ir autorės, kuri atvyksta į festivalį, ir drauge su savo vyru scenografu Artūru Šimoniu ves dramaturgijos bei scenografijos kūrybinius užsiėmimus festivalio dalyviams. O dar smagiau prisiminus tai, jog Agnė prieš 20 metų buvo viena iš pirmųjų festivalio vedėjų – bildučių trejeto. Po gimnazistų spektaklio premjeros, apie 19 val., kviečiame visų kartų buvusius IKIiečius bendrai fotonuotraukai ir teatro kino nakčiai.

Neapseisime ir be jau tradicinio gyvos muzikos koncerto, į kurį pakvies dainuojantys mimai – aktorių grupė „Neteisėtai padaryti“, kurių dainos – lyg maži teatriniai etiudai.

„Bildučiai“ – visų mūsų bendras augintinis, tad dėkojame visiems: ištikimiems žiūrovams,  nuolatiniams rėmėjams, nepailstantiems darbuotojams ir pagalbininkams, teatro „IKI“ visų kartų nariams ir jų tėveliams – už tai, kad per tuos 20 metų padėjote Ignalinoje išauginti ištisas vaikų ir jaunimo kartas, susipažinusias su teatro menu, užaugusias gerais ir supratingais žiūrovais. O kur dar šimtai vaikų ir jaunuolių iš kitų Lietuvos miestų ir kaimyninių šalių, kuriems Ignalina visiems laikams išliks „Bildučių“ festivalio miestu! Dėkojame Jums ir tikime, jog ir toliau drauge kursime  ir tęsime  šio festivalio tradicijas.

Spalio 25–26 d. laukiame visų XX vaikų ir jaunimo teatrų festivalyje „BILDUČIAI“!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje