Skip to content

Biologo viešnagė Vidiškių bibliotekoje

MI informacija

Spalio 15 d. Vidiškių bibliotekoje svečiavosi biologas Pranas Zubrickas. Būreliui moksleivių, kurie su savo mokytoja atskubėjo iš Vidiškių gimnazijos, biologas papasakojo daug įdomybių apie gamtą, ir save.

Pranas gimė ir augo   Žemaitijoje, bet didžiąją gyvenimo dalį praleido Ignalinoje. Nuo mažens jis labai domėjosi gyvąja gamta, įvairiais augalėliais, bei gyvūnais, jei rasdavo miške ežiuką, kiškelį, voverytę, nešdavosi namo. Namai tapo vos ne zoologijos sodu.

Nuo vaikystės mylėjęs gamtą, nutarė ir tolimesnį savo gyvenimą susieti su gamtos mokslais. Vilniaus universitete jis įgijo biologo specialybę, nors buvo siūloma likti universiteto Zoologijos katedroje, bet miestas jaunojo gamtininko neviliojo. Tad sumanė kurį laiką kartu su žygeiviais paklajoti po tuometę „plačiąją tėvynę“. Keliavo Altajaus ir Krymo kalnais, Kamčiatkos ir Tian-Šanio toliais, lankėsi prie Isyk Kulio ežero Kirgizijoje.

Svečias papasakojo vaikams įvairių nutikimų iš savo gyvenimo ir ne tik, patarė ir paaiškino, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, ką daryti, jei netyčia užmynei ant gyvatės, kodėl negalima ežiuko parsinešti namo, kodėl negalima gaudyti drugelių? Visiems atėjusiems į renginį, biologas Pranas Zubrickas patarė daugiau būti gamtoje, kad galėtų pajusti jos grožį, ramybę. Juk su gamta nuo senų senovės žmogus siejo savo gyvenimą. Susitikimui skirta valanda greit baigėsi, bet biologas Pranas Zubrickas renginio dalyviams pažadėjo išvyką į gamtą pavasarį.

Autorės nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje