Skip to content

Kaino ir Abelio istorija Seniškyje

MI informacija

Kaino ir Abelio istorija Seniškyje

Spalio 27 d., apie 10 val.,  Seniškyje I (N. Daugėliškio sen.) savo namuose rastas 34-erių vyro kūnas su sumušta galva ir kraujosruva petyje. Trejais metais jaunesnis įtariamasis (brolis) G. M. sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Kaip MI pasakojo kaimynai, istorija daugmaž tokia. Vienas brolis dirba statybose Kaune, antras su sugyventine gyvena Seniškyje. Atvykus į svečius dirbančiam broliui, prasidėjo vaišės. Apgirtę broliai susikivirčijo dėl kompanijoje buvusios vienintelės moters, vėliau susimušė. Sprendžiant pagal muštynių žymes, talžytasi ilgokai. Nežinia, kiek dar būtų trukęs toks broliškas santykių aiškinimasis, jei ne vienas lemtingas stumtelėjimas. Muštynių įkarštyje vienas kitą pastūmus, vienas brolis galva trenkėsi į krosnį. Nuo šio smūgio jis ir mirė.

Kaip vakar sakė rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas, įtariamasis G. M. prisipažino muštynių metu nužudęs brolį. Greičiau netyčia, to nenorint, tačiau faktas lieka faktu. Prokuratūra dėl situacijos išbaigtumo ir aiškumo nutarė įtariamojo nesuimti, teismo jis lauks laisvėje. Tokia štai Kaino ir Abelio istorija Seniškyje.

Bėglys
Spalio 27 d., apie 22.40 val., kelyje Kazokinė–Dindos, neblaivus (1,49 prom.) 38-erių vairuotojas nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Po persekiojimo tarnybiniu automobiliu ir pėsčiomis, vairuotojas, panaudojus spec. priemones (ašarines dujas ir antrankius) buvo sulaikytas.

Vagystės

Spalio 30 d. pranešta, kad iš prekybos centro IKI 26-erių ignalinietis S. B. atvirai pagrobė 45  loterijos bilietus, kainuojančius 195 Lt. Jį bandė sulaikyti prekybos apsaugos darbuotojas, tačiau jam pasipriešinta. Kol atvyko policija, gatvėje kurį laiką vyko loterijos bilietų „mėgėjo“ gaudynės, apsaugininkui sulaikyti pažeidėją padėjo ir gatvėje buvę žmonės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 30 d. pranešta, kad nuo spalio 23 iki spalio 25 d. iš malkinės Rimšės sen. pagrobtos skaldytos malkos. Žala – 300 Lt.

Smurtas

Lapkričio 1 d., apie 17.30 val., Dūkšte 14-metę paauglę jos artimas giminaitis iškeikė necenzūriniais žodžiais ir trenkė delnu į veidą.

Kontrabanda

Praėjusį ketvirtadienį VSAT Ignalinos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai sostinės Naujininkų rajone esančioje stovėjimo aikštelėje patikrino ten stovėjusį automobilį „Citroen C5“. Jame sėdėjo savininkas, 48-erių vyras, gyvenamąją vietą deklaravęs Šiauliuose. Ignalinos pasieniečiai turėjo žinių, kad automobilyje gali būti neteisėtai į Lietuvą atgabentos akcizais apmokestinamos prekės.

„Citroen C5“ bagažinėje VSAT pareigūnai rado 4 tūkst. pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Vairuotojui, kurio mašinoje buvo aptikti kontrabandiniai rūkalai, pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. Lt ir automobilio konfiskavimas. Vyriškį po apklausos pasieniečiai paleido. Cigaretės ir „Citroen C5“ saugomi Ignalinos rinktinės padaliniuose.

Paėmė ir negrąžino

Spalio 29 d. Vilniaus r. gyventojas pareiškė, kad 2014 m. rugpjūčio 10 d. jis dirbo MB „Miškotvarka“, priklausančioje A. M., miško pjovėju ir vykdė miško pjovimo darbus savo įrankiais: benzininiu pjūklu bei medžio vertimo mentele. Sulūžus darbo įrankiams, pareiškėjas juos patikėjo A. M. tam, kad jie būtų suremontuoti, tačiau iki šiol įrankių negrąžino. Žala – 1600 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gaisras

Spalio 28 d., apie 16.51 val., ugniagesiai iškviesti į Kazitiškio sen., Laukstenių k., kur degė  M. L. ūkinis pastatas. Atvykę ugniagesiai jį rado degantį atvira liepsna. Nudegė pastato šiferinis stogas. Įvykis tiriamas

Drama Gavyje

Spalio 26 d., 13.23 val., BPC gavo pranešimą, kad Gavio ežere apsivertė valtis, skęsta du žmonės. Prie ežero operatyviai atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, nukentėjusieji jau buvo išgelbėti. Pagalbą suteikė šalia ežero dirbęs Gintas Baliukevičius, kuris medine valtimi priplaukė ir išgelbėjo abu nelaimėlius, juos iškviesti medikai pristatė į Ignalinos ligoninės Priėmimo skyrių. Apie įvykį pranešė kitas dramos liudininkas Aurimas Širvinskas. Ugniagesiai gelbėtojai dėkoja šiems vyrams už sumanumą, drąsą ir ryžtą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje