Skip to content

Įžuvinti dar keli rajono ežerai

MI informacija

Spalio 31 d. trijuose rajono ežeruose buvo atlikti įžuvinimo darbai. Joskučio ežeras, esantis netoli Ginučių kaimo, priskirtas ežerams, kur vykdoma limituota žūklė. Norint jame žvejoti kol dar nėra ledo, reikia įsigyti atitinkamą meškeriotojo kortelę. Nuo ledo žvejyba tik su leidimais, skirtais žvejybai neišnuomotuose vandens telkiniuose.

Jau ne pirmus metus į Joskutį įleidžiama karpių. Šiemet į šį vandens telkinį buvo suleista 2000 karpių, kurių vidutinis svoris siekė 1,3 kg. Žuvį išaugino ir įžuvinimo darbus atliko UAB „Vasaknos“ darbuotojai. Šios bendrovės vykdoma veikla – žuvų veisimas, jų auginimas ir pardavimas. Čia veisiami ir auginami karpiai, lydekos, baltieji amūrai, upėtakiai, eršketai. Tai viena iš perspektyviausių žuvininkystės bendrovių Lietuvoje.

Pradiniame darbų etape, sandėlyje pakraunant žuvį, dalyvavo Utenos RAAD Zarasų rajono agentūros darbuotojai ir Lietuvos karpių asociacijos, laukinių karpių sportinės žūklės entuziastus vienijančios organizacijos, atstovai. Pastarieji lydėjo automobilį su  žuvimi iki įžuvinimo vandens telkinio bei dalyvavo išleidžiant žuvis. Taip pat dalyvavo ir stebėjo, kaip vyko darbas, Aukštaitijos nacionalinio parko atstovai bei aplinkos apsaugos specialistai. Tą pačią dieną buvo įžuvinti Palaukinio ir Pakaso ežerai, į kuriuos buvo suleista atitinkamai 700 vnt. (vidutinis svoris – 130 g) ir 1000 vnt. (vidutinis svoris – 75 g) dvivasarinių lynų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje