Skip to content

Iš policijos suvestinių

MI informacija

Vagystės

Lapkričio 8 d., apie 16.30 val., iš namų, esančių Tverečiaus sen., pažįstamas vaikinas pagrobė mobiliojo ryšio telefoną. Žala – 200 Lt.

Tą pačią dieną, apie 20 val., iš garažo, nulaužus durų sklendės kilpą, Didžiasalio sen. pagrobtas motociklas. Žala – 6000 litų. Neblaivus 20-metis įtariamasis (1,98 prom.), gyv. Didžiasalio sen., sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Visos šios istorijos tęsinys toks.

Apie 21 val., pareigūnai Tverečiaus miestelyje patikrinti stabdė motociklu „Yamaha YZF-R125“ važiavusį vyrą. Šis nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų nurodymui, padidino greitį ir nulėkė link Didžiasalio. Pasieniečiai šoko į savo visureigį ir su įjungtais šviesos bei garso signalais nusivijo bėglį. Persekiojimas tęsėsi apie porą kilometrų. Didžiasalyje motociklininkas sumažino greitį ir, nesuvaldęs „Yamaha YZF-R125“, atsitrenkė į suoliuką. Vyras nušoko nuo motociklo ir bandė pabėgti, tačiau buvo prisivytas pasieniečių, pargriautas ant žemės ir surakintas antrankiais. Paaiškėjo, kad tai – 20-metis rajono gyventojas. Matėsi, kad jis apsvaigęs nuo alkoholio. Vyras neturėjo motociklo, kuris priklauso kitam asmeniui, dokumentų. Atvykę policijos pareigūnai bėgliui nustatė 1,98 prom. girtumą.

Dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustoti, bėgliui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Pažeidėjui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų. Svetimą motociklą pasieniečiai perdavė policininkams, kurie „motociklininką“ baus už vairavimą apsvaigus ir neturint dokumentų. Ir už motociklo vagystę.

Apgavo

Dar rugpjūčio 20 d. 19-metė mergina per socialiniame tinkle sukurtą paskyrą pirko drabužius. Pinigus (216 Lt) sumokėjo, o prekių iki šiol negavo.

Promilės

Lapkričio 6 d. N. Daugėliškio sen. buvo sustabdytas automobilis, kurį neblaivus vairavo Z.S. (2,44 prom.), Surašytas protokolas.

Lapkričio 8 d. kelyje Ignalina – Kaltanėnai sustabdytas automobilis, kurį neblaivus (2.25 prom.) ir neturintis teisės vairuoti jokių transporto priemonių, vairavo 19-metis M. B. Surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Smurtas

Spalio 23 d. Ignalinoje, Ateities g. bute vyriškis sumušė savo 32-ejų pusbrolį. O apsiskundė nukentėjęs tik dabar?

Mirtis

Lapkričio 6 d. Ignalinoje, Aukštaičių g., savo bute rasta mirusi 76-erių moteris. Rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pažeidėjams nesaugu ir tamsoje

2014 m. lapkričio 4 d., apie 19 val., Antalksnės gyventojai D. D. ir V. B. sumanė dviem statomais tinklais Asalnykščio ežere pasigauti žuvies. Kaip tarė, taip ir padarė. Prisidengę tamsa, sėdo į valtį, išplaukė į ežerą ir įgyvendino savo sumanymą. Nors ir buvo tamsu, tačiau Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai akylai stebėjo šią neteisėtą žvejybą ir, kai tik pastarieji grįžo į krantą, juos sulaikė. Pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, surasti ir paimti tinklai, medinė irklinė valtis. Jiems gresia administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt, o valtis ir tinklai bus konfiskuoti. Beje, V. B. šiais metais už neteisėtą žvejybą statomais tinklais sulaikytas jau trečią kartą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje