Skip to content

Keičiasi rajono poliklinikos misija

Keletą dešimtmečių gyvename nuolatinių reorganizacijų ir perversmų sūkuriuose. Kone kasdien didesnį ar mažesni perversmai įsiveržia į kiekvieno mūsų gyvenimą. Ir vėl permainos medicinos srityje. Tiesa, iš pirmo žvilgsnio atrodo nešančios naudą žmogui, kas šiaip mums tapo neįprasta, todėl ir džiaugtis dar nedrįstame. Nuo šiol rajono poliklinikoje dirbs ne vieni šeimos gydytojai, kaip jau buvome įpratę, o šeimos medicinos paslaugas teikianti komanda.

Ministro įsakymas

Dar 2014 balandžio 7 d. tuometinis Sveikatos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis įsakymu Nr. V-444 pakeitė licencijuojamų ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų sąrašą, patvirtintą Lietuvos  Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2004  m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-364 „Dėl Licencijuojamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų sąrašų patvirtinimo“, ir išdėstė 1 pastabą taip:  „1. Šeimos medicina – tai šeimos gydytojo praktika arba vidaus ligų gydytojo, vaikų ligų gydytojo, gydytojo akušerio ginekologo, gydytojo chirurgo praktika kartu.“

Kitaip tariant, nuo šiol rajono poliklinikoje dirbs nebe šeimos gydytojai, o kaip ir anksčiau, gydytojų komanda. Pasak vyr. gydytojo pavaduotojos slaugai Dalios Mikučionienės, užtruko laiko tvarkant įvairią dokumentaciją, bei derinat visus teisinius ir juridinius klausimus, tačiau bent jau dabar viskas sustyguota ir nauja komanda startavo. „Nuo šiol mūsų poliklinikoje dirbs visa šeimos medicinos paslaugas teikianti gydytojų komanda. Be 5 šeimos gydytojų dar dirbs akušeris ginekologas, chirurgas, vidaus ligų gydytojas ir vaikų ligų gydytojas. Anksčiau mums talkino specialistai, dirbantys ligoninėje, o dabar visa komanda yra – rajono poliklinikos darbuotojai. Iki šiol visai neturėjome vaikų ligų specialisto, o dabar jau pradėjo teikti paslaugas kurį laiką šiek tiek pas mus dirbusi gydytoja. Tai Jelena Dziuba, ji priima vaikus 120 kab. nuo 8 iki 12 val., o jai padeda slaugytoja Birutė Masiulienė. Išsamios informacijos asmeniškai gyventojai gali gauti pasiskambinę į registratūrą tel. (8 386) 52439.

Vaikų ligų gydytoja

Turbūt kiekvieni tėvai savo atžaloms linki tik paties geriausio. Tarp tų geriausių ir tinkama pagalba susirgus bei profilaktinė priežiūra, siekiant užkirsti kelią ligoms. Vieni žmonės įsitikinę, kad geriausiai gyvenime orientuojasi plataus profilio specialistai, kiti – konkretus konkrečios srities specialistas. Žinoma, galėtume slysti į filosofines lankas, bet ne čia, ir ne dabar.

Kiekvieno vaikučio, pasaulin atėjusio Visagino ligoninėje, pirmąsias gyvenimo minutes ir kitas kelias pirmas dienas lydėjo būtent minėta gydytoja J. Dziuba. Ji – pirmasis specialistas, įvertinęs jūsų vaikučio sveikatą, ir davęs patarimus. Tad vaikučiai ir mamytės šią gydytoją jau puikiai pažįsta.

Vaikų ligų gydytoja J. Dziuba jau priima mažuosius pacientus antradieniais ir ketvirtadieniais (vėliau, pagal pacientų poreikį, darbo grafikas gali būti koreguojamas). „Į Ignaliną atvykau iš Visagino. Vaikus gydau jau 30 metų, nuolat tobulinuosi įvairiuose kursuose, tad patirties ir žinių pediatrijos srityje tikrai turiu pakankamai. Vienerius metus dirbau poliklinikos vyr. gydytoja, o paskui vadovavau ligoninės Vaikų infekciniam skyriui, o jį uždarius, vėl grįžau dirbti pediatre ir infektologe, kadangi turiu abi licencijas. Darbas su vaikais – specifinis. Suaugęs žmogus žino, kas negaluoja ir jam reikia gydytis, o maži vaikai to nesupranta. Kad vaikas tave priimtų, nebijotų ir pripažintų draugu, turi labai pasistengti, o ir vaikas vaikui nelygus.

Laukiu mažųjų draugų, kuriems mielai padėčiau sveikti. Nesant vaikų ligų gydytojui, daugelis jų pradėjo gydytis pas šeimos gydytojus. Tai, žinoma, išeitis, bet patikėkite, gan dažnai pasitaiko tokių atvejų, kai šie gydytojai abejoja, kaip tiksliai padėti vaikui, nes kai kurios vaikų ligos yra specifinės, todėl rečiau su jomis susiduriantys gydytojai kartais kreipiasi konsultacijų į mane. Visada su malonumu patariu.

Tėveliai, laukiu Jūsų kartu su mažaisiais Jūsų numylėtiniais. Draugaukime ir sveikime kartu“, – kviečia vaikų ligų gydytoja J. Dziuba. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje