Skip to content

Draugiškai išspęsti nesusipratimai

Kažkam džiaugsmas – kažkam rūpestis. Į redakciją užsukęs vidiškietis padėjo ant stalo du vokus ir paprašė padėti sustabdyti šitą „nesąmonę“. Tiesa, žmogus nebuvo nei įpykęs, nei suirzęs, greičiau – liūdnas. Apžiūrėjome UAB „Arpresa“ atsiųstus du vokus: vieną žalią didžiulį, o kitą baltą, melsvu pamarginimu, ant kurio puikavosi užrašas: „Titulo suteikimas artėja“.

Taigi, gal nebūtų čia nieko jaudinančio, jei ne viena detalė. Tokio turinio laiškai jau ne vieną kartą ir net ne du kartus siunčiami jau prieš 10 metų Anapilin iškeliavusiam žmogui. Artimieji tiesiog sukrėsti. „Nesuprantu, kas čia darosi. Kaip galima lįsti žmogui į akis, juolab, kad ir žmogus jau seniausiai miręs. Kas čia užsakinėja jo vardu ir kas čia ką organizuoja? Mums, kaip artimiesiems, labai skaudu ir liūdna, kad mirusiam žmogui ir po šitiek metų ramybės neduoda. Na, nejau nebelikę nė lašelio jokio padorumo“, – kalbėjo laiškus atnešęs vyras, prašydamas išsiaiškinti, kas čia vyksta.

Susisiekėme su UAB „Arpresa“ atstovu ryšiams su visuomene Kęstučiu Geču ir papasakojome apie situaciją. Netrukus problema buvo išspęsta: gavome aiškinamąjį laišką ir net… dovanų. Atsiprašymo ir dovanų – enciklopedinį leidinį „100 gražiausių pasaulio vietų“ – sulaukė ir minėtas vidiškietis.

Tos pačios įmonės rinkodaros vadovė Baltijos šalyse Eglė Bukauskienė, esanti „Didžiojo Žaidimo“ projekto koordinatorė, todėl išsamiai paaiškino situaciją:

„Buvau informuota, kad į Jus kreipėsi asmuo, kuris dėl mūsų padarytos klaidos gavo laišką, skirtą jo mirusiam artimam žmogui. Suprantame, kad visa tai jam suskėlė daug blogų emocijų. Mes nedelsiant su juo susisiekėme ir atsiprašėme.

Noriu taip pat atsiprašyti Jūsų, kad dėl mūsų neapdairumo buvote įtraukti į šią nesmagią istoriją. Tačiau iš kitos pusės nuoširdžiai ačiū už tai, kad ėmėtės spręsti šią problemą.

Mes nuolat atnaujiname turimą klientų duomenų bazę, nedelsiant išimame duomenis tų, kurie pageidauja nebegauti laiškų, arba gauname informaciją apie tai, kad žmogus mirė. Deja, Lietuvoje nėra vieno registro, kur galima būtų gauti informaciją apie mirusius asmenis ir operatyviai išvengti tokios nesmagios situacijos kaip ši.“

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje