Skip to content

GINTARINĖS vaistinės tikslas – rūpestis žmogumi

Birželį Ignalinoje, rajono poliklinikos patalpose, duris atvėrė dar viena mieste – GINTARINĖ vaistinė. Ji yra arčiausiai sergančiųjų, nes dažnas žmogus, iš gydytojo kabineto su receptu rankose išėjęs, vaistų įsigyti užeina būtent į šią vaistinę. Kaip jai sekasi, kuo skiriasi nuo kitų, kalbamės su GINTARINĖS vaistinės vedėja Aurelija STUKAITE.

– Sakote, kad GINTARINEI vaistinei patinka rūpintis savo klientais, esate vaistinė, kuri juos supranta geriausiai?

– Išties, mums patinka rūpintis žmonėmis, tai – mūsų vaistinės tikslas, tarsi credo. Didesnį dėmesį skiriame senjorams, jiems turime specialiai skirtą dieną – antradienį, kai su GINTARINĖS vaistinės SVEIKATOS Senjorams, MYLIMIAUSIA Senjorams arba IKI PREMIJA Senjorams kortelėmis taikomos ypatingos nuolaidos. Turime jiems ir kitų pasiūlymų. Vaistinėje galima nemokamai pasitikrinti kraujospūdį. Kiekvienam pacientui laiko ir dėmesio skiriame tiek, kiek reikia.

– Žmonių yra įvairių, pasitaiko ir irzlių, net piktų…

– Nebuvo atvejo, kad būtų įvykę kokių nemalonumų. Dažniausiai lankosi poliklinikoje besigydantys, nes vaistinė įsikūrusi poliklinikos patalpose. Tad kiekvienam žmogui galime skirti daugiau laiko. Žmonės ateina ne tik pirkti, tiesiog paklausti patarimo. Atsineša vaistų dėžutę, nori apie jį daugiau sužinoti. Išklausome, patariame, kartais išsiaiškiname, kad pagal receptą išrašytų vaistų jie jau turi namuose ir pirkti nebereikia.

– Ar dažnai klientai į Jus kreipiasi be recepto, tiesiog ieškantys patarimo?

– Taip būna gana dažnai. Tuomet žmogų išklausinėjame ir patariame, kokį vaistą pirkti. Arba siunčiame pas gydytoją. Dabar daug informacijos internete, rodomos vaistų reklamos per televiziją, tad žmogus ateina ir teiraujasi apie reklamuotus vaistus, ar jie ir jam tiktų. Tuomet vėl kruopščiai aiškinamės situaciją.

– Kartais žmogui prireikia asmeniško vaisto, kurio vaistinėje tuomet nėra…

– Mes puoselėjame senas vaistininkystės tradicijas, todėl, jei kokio reikalingo vaisto nėra, užsakome ir kitą dieną jį atveža. Jau dabar kiekvienas, atėjęs į GINTARINĘ vaistinę gali užsisakyti gaminamų vaistų, kurie gali būti pristatyti ir į bet kurią kitą klientui patogią mūsų tinklo vaistinę per vieną darbo dieną. Vaistų gamyba sukoncentruota naujajame vaistų logistikos centre ir vaistų pristatymo logistika organizuota taip, kad drąsiai galime teigti, jog kiekviena GINTARINĖ vaistinė yra gamybinė vaistinė. Turime ir natūralios kosmetikos liniją „ŽIEDĖ“. Ji vienintelė tokia Lietuvoje.

– Papasakokite apie šią liniją daugiau.

– Produktai „ŽIEDĖ“ – tai natūrali kosmetika, gaminama iš natūralių augalų, gyvosios gamtos, kurioje nėra jokios chemijos. Tai gydomoji kosmetika. Jos produktuose yra dėl gydomųjų savybių vertinamų nakvišų sėklų, erškėtuogių, migdolų, pušų, kadagių, arbatmedžio eterinio aliejaus, ramunėlių, levandų vandens bei kitų odos grožiui ir sveikatai naudingų sudedamųjų dalių.

Specialiai alergiškiems žmonėms sukurtas kremas, skirtas itin jautriai veido odai. Nėščiosioms ir auginančioms mažą vaiką pasiūlyti kremai, kurie efektyviai gydo jautrią, trūkinėjančią moterų odą bei ramina alergišką ir paraudusią mažylio odelę. Taip pat tai ir aliejukai plaukų bei veido atgaivinimui, suteikiantys daugiau energijos, gerinantys darbingumą, saugantys nuo peršalimo, kvėpavimo takų ligų ir padedantys užklupus skausmui. Vaistininkai, ruošdami kosmetiką „ŽIEDĖ“, ne tik galvoja apie žmogų, kuriam skirtas šis produktas, bet ir viską atlieka rankomis. Tuo šie produktai skiriasi nuo pramoniniu būdu paruoštos kosmetikos. Šios kosmetikos produktų pasirinkimas vaistinėje yra didelis.

„GINTARINĖ vaistinė“ Ignalinoje dirba darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. Poilsio dienos – šeštadienis ir sekmadienis.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje