Skip to content

Nuteistas sukčius dėl suklastotų buto nuomos sutarčių

MI informacija

2014 m. lapkričio 5 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje vyras buvo kaltinamas dėl sukčiavimo ir dėl dokumento suklastojimo ar suklastoto dokumento panaudojimo arba realizavimo.

Teismas nustatė, kad S. G. 2013 m. birželio 1 d. išsinuomojęs butą Vilniuje, ir žinodamas, kad šio buto išnuomoti (subnuomoti) neturi teisės, interneto svetainėse www.domoplius.lt, www.skelbiu.lt ir www.aruodas.lt paskelbė melagingą skelbimą apie šio buto nuomą, taip suklaidino šešis nukentėjusiuosius, kad jis yra teisėtas buto savininkas, pasirašė su nukentėjusiais asmenimis nuomos sutartis kito asmens vardu, ir iš nukentėjusiųjų paėmė 500–900 Lt, neva kaip avansą už buto nuomą, taip panaudojant suklastotą dokumentą apgaulės būdu savo naudai įgijo svetimą turtą.

Nors nuteistasis kaltę neigė, nurodydamas, jog nei su vienu iš nukentėjusiųjų nuomos sutarties nepasirašė bei iš jų pinigų neėmė, o tik aprodė žmonėms nuomojamą butą, teismas tokius vyro parodymus vertino kritiškai kaip siekį išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Teismas nusprendė vyrą pripažinti kaltu padarius nusikalstamas veikas ir paskirti 4550 Lt dydžio baudą. S. G. 2014 m. gegužės 23 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu taip pat buvo nuteistas už subnuomą neturint teisės to daryti, todėl teismas paskirtas bausmes subendrinto ir galutinę bausmę paskyrė – 7670 Lt dydžio baudą.

Teismas patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir priteisė iš S. G. jų naudai 3900 Lt turtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Informacijos šaltinis: www.teismai.lt.

Savo klausimus, pasiūlymus ar pastabas galite tiesiogiai siųsti JURISTAI24.LT elektroniniu paštu info@juristai24.lt arba palikti klausimą paskambinę MI redakcijos telefonais (8 386) 52234, 53702 (po 18 val.).

Dėl privačios konsultacijos, dokumentų parengimo ar kitų teisinių paslaugų galite tiesiogiai kreiptis telefonu 8 624 83459. Anonimiškumas garantuojamas.

Daugiau informacijos interneto tinklalapyje www.juristai24.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/juristai24.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje