Skip to content

Palūšės šeimoms – ir krepšinio aikštelė, ir kinologų pamokos

Kiekvienas susibūrimas visada turi naudą. Tai ir geros emocijos, bendravimas, dalinimasis informacija, žiniomis, patirtimi. Praėjusį penktadienį Palūšėje, Lūšių ežero pakrantėje, būriavosi šio kaimelio gyventojai bei svečiai. Čia juos atviliojo ne tik noras smagiai pabūti. Tądien Ignalinos rajono vietos veiklos grupė pristatė projektą „Šeimos poilsio zonos įrengimas“.

Oficialus pristatymas

Naujoje krepšinio aikštelėje ir aplink ją būriavosi gausybė svečių, vietos gyventojų ir visi nekantravo, smalsiai stebėdami pakrantėje įrengtą vaikų žaidimų aikštelę, pačią krepšinio aikštę bei šalia įrengtus lauko treniruoklius. Pirmosios dainomis visus susirinkusius pasveikino Strigailiškio kaimo dainų ansamblio „Eldija“ moterys.

„Šis projektas nuo pat pradžios iki pabaigos – tiesiog neįtikėtinas. Pirmiausia – puiki idėja, antra operatyviai surastas dar laisvas žemės lopinėlis, parengtas projektas per trumpą laiką ir sklandžiai įgyvendintas. Džiaugiuosi šiuo projektu ir linkiu visiems, bendradarbiavusiems toliau ieškoti sąlyčio taškų ir saugot savo sukurtą gėrį bei kurti ir kurti toliau… Sėkmės ir gerų minčių“, – sveikindamas visus kalbėjo meras Henrikas Šiaudinis.

Ignalinos rajono VVG pirmininkas Arūnas Domininkas Grabažis ir meras  H. Šiaudinis perkirpo simbolinę juostelę. Šventiniame renginyje dalyvavo ir gražiais darbais džiaugėsi ne tik meras, bet ir Ignalinos seniūnas Jonas Polito, Aukštaitijos nacionalinio parko direktorius Eminuelis Leškevičius, Palūšės bendruomenės vadovas Arvydas Gaidelis, kiti svečiai. Rajono kaimo plėtros strategijos įgyvendinimo vadovė Ligita Smagurauskienė su gražiais palinkėjimais šios gražios vietos saugotojams ir prižiūrėtojams įteikė ir po gabalėlį simbolinės juostelės, kaip savotišką įpareigojimą, nuolat priminsiantį apie reikiamus nuveikti darbus.

VVG primininkas A. D. Grabažis prisipažino besidžiaugiąs savo keturių moterų komanda, kurios greitai, puikiai ir profesionaliai tvarko visus reiklus. Pirmininkui belieka tik spėti džiaugtis, o gal ir ne tik geru žodžiu tokius darbuotojus paskatinti derėtų. 

Bendruomenės nariai įsitikinę, kad naujoji šeimos zona bus puiki vieta sportuoti, bendrauti ir smagiai leisti laisvalaikį ne tik jiems, bet ir atvykstantiems svečiams. Ignalinos visuomenės sveikatos biuro vadovė Edita Ryliškienė pademonstravo, kaip dirbti su įrengtais treniruokliais. Vėliau visi sporto mėgėjai susirungė krepšinio aikštelėje.

Elvio žavesys ir profesionalumas

Aikštelės – gerai, krepšinis taip pat gerai, dovanos – ne mažiau puiku, bet niekas neprilygs žaviems, protingiems pasieniečių padėjėjams – šunims. Šventėje VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai supažindino su pasieniečių kinologų veikla, demonstruodami praktinius pasirodymus. 

Pasieniečių kinologų darbo specifiką pristatė kinologų veiklą rinktinėje organizuojanti pareigūnė Jovita Vinciūnienė, o praktinius dalykus demonstravo jaunas kinologas Mindaugas Subatkevičius su keturkoju Elviu. Šis „pareigūnas“ metus dirbo Pagėgių užkardoje, o štai dabar jau dvejus metus, sugrįžęs į gimtus kraštus, Tėvynei tarnauja čia.

Pasieniečiams teko paplušėti smalsių žiūrovų apsuptyje. VSAT pareigūnai papasakojo, koks atsakingas, įdomus ir tuo pat metu nelengvas yra pasieniečio darbas. Mindaugo auginamas ir dresuojamas belgų aviganis Elvis uoliai vykdė šeimininko komandas ir nors ką tik iškritęs šaltas sniegas neįprastai „kandžiojosi“, o nelygi vietovė nebuvo itin tinkama dailiems kulversčiams atlikti, Elvis pasirodė puikiai.

Taip pat pirmą kartą buvo pristatyta ir jaunėlė, 3 mėnesių vokiečių aviganių veislės kalytė, kuri jau taip pat vykdo kai kurias komandas, nors dar tik ruošiama tarnybai. Pareigūnai pasakojo ir vaizdžiai parodė, kas laukia žmogaus, sumaniusio pabėgti nuo tarnybinio šuns. Žiūrovai domėjosi, ar tiesa, kad šunys, kurie mokomi ieškoti narkotinių medžiagų, pratinami vartoti jas. Pasirodo, visuomenėje galvojama net ir taip. Pareigūnai paneigė tokias kalbas teigdami, jog dresuojant šunys pratinami prie specifinių medžiagų, skleidžiančių kvapą iš specialaus kamuoliuko, ir šuo mokomas ieško būtent taip kvepiančio kamuoliuko. Daug įdomių dalykų išgirdo besidomintieji kinologija.

Kantriausių šventės dalyvių, nepabijojusių geliančio šaltuko, laukė gardi žuvienė ir kitokios vaišės, kurią parūpino Palūšės bendruomenė.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje