Skip to content

Sulaikyti nelegalai irakiečiai

MI informacija

Pirmadienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinę paskambinęs vyras pranešė, kad Molinės kaimo prieigose matęs kelis įtartinus asmenis. Atėjūnai į Lietuvos gilumą traukė vietiniu keliu Češulėnai–Kačergiškė. Nuo čia iki Lietuvos sienos su Baltarusija – apie pusantro kilometro.

Į nurodytą vietą nusiųsti Pūškų užkardos pasieniečiai sulaikė keturis vyrus. Jie VSAT pareigūnams pateikė Irako piliečių pasus. Dokumentuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Sulaikytųjų amžius – nuo 24 iki 31 metų.

Užsieniečiai nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais, turėjo grynųjų pinigų. VSAT pareigūnams nepavyko susikalbėti su sulaikytaisiais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai procesinius veiksmus tęsė antradienį, kai atvyko vertėjas. Antradienį vakare irakiečiai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Jie laikinai apgyvendinti Švenčionių užkardos prieglobsčių prašytojų patalpose.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje