Skip to content

Neteisėtai sugautos seliavos pirkėjų nepasiekė

MI informacija

Atšalus orams ir vandens temperatūrai nukritus iki 4-5 ºC, vandens telkiniuose, kur gyvena seliavos, prasidėjo jų nerštas. Ši nuo seno liaudyje vertinama žuvis turi gana didelę paklausą, todėl norinčių neteisėtai pasipelnyti ar šiaip pasimėgauti šiuo patiekalu, tokiu laiku visada atsiranda.

Ne išimtis buvo ir lapkričio 26 d. vakaras Tauragno ežere. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai valtį ežere pastebėjo jau temstant. Netruko įsitikint, kad joje esantys du vyrai tikrina ir vėl perstato tinklus. Minėti asmenys darbą tęsė ir sutemus. Tik apie 19 val., nuplaukę apie 2 km nuo tos vietos, kur buvo pastebėti, išlipo į krantą. Laimikį svėrė ir atskiromis dalimis dėjo į maišelius. 

Baigę pasiruošimą prekybai, neskubėjo palikti pakrantę, aiškiai matėsi, kad kažko laukia. Nuo šios vietos už 20–30 m yra kelias, todėl pasidarė aišku, kad jųpasiimti turi kažkas atvažiuoti. Netrukus pasirodė ir automobilis. Kai tik mašina sustojo, pažeidėjai, nešini maišu, suskubo prie jo. Tai truko tik keliasdešimt sekundžių, bet to užteko, kad pareigūnai sutrukdytų jiems pasišalinti iš pažeidimo padarymo vietos. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos pareigūnams gerai pažįstami V. I. ir R. Ž. iš Švedriškės k. net nebandė išsisukinėti. Prisipažino, kad 6 statomais tinklais neteisėtai gaudė seliavas ir ketino jas parduoti. Nustatyta, kad minėti piliečiai buvo sugavę 24 kg seliavų, 5 kg kuojų ir 2 kg ešerių. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, surasti ir ištraukti neteisėtai pastatyti 6 tinklai, kurių bendras ilgis viršija 700 m, paimta medinė irklinė valtis. Pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt ir dar teks atlyginti 1014,63 Lt gamtai padarytą žalą.

Utenos RAAD nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje