Skip to content

Medžiotojai taps kariais?

MI informacija

Trečiadienį grupė Seimo narių įregistravo įstatymo projektą, kuris numato, kad įvedus karo padėtį, Lietuvoje registruoti medžiotojų klubai ir būreliai galėtų būti priskiriami ginkluotosioms pajėgoms.

Teikiame šį įstatymą, įvertinę susiklosčiusią geopolitinę situaciją, nacionaliniam saugumui kylančias grėsmes bei būtinybę stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus. Į Krašto apsaugos sistemą integravus medžiotojų klubus ir būrelius, Lietuvos gynybiniai pajėgumai būtų sustiprinti šiems klubams ir būreliams priklausančiais žmonėmis, kurie turi gerus orientavimosi miškingose vietovėse ir naudojimosi ginklais įgūdžius, patys turi įsigiję modernių ginklų ir kitą medžioklei reikalingą įrangą, kuri iš dalies galėtų būti panaudota karo atveju.

Projektuose taip pat numatomas Krašto apsaugos sistemos bendradarbiavimas su medžiotojų klubais ir būreliais, rengiant juos veikti ginkluotųjų pajėgų sudėtyje kartu su Lietuvos Kariuomene. Siūloma keisti su tuo susijusius įstatymus: Karo padėties, Ginkluotos gynybos ir pasipriešinimo agresijai, Nacionalinio saugumo pagrindų, Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos, bei Lietuvos Respublikos Seimo nutarimą „Dėl Krašto apsaugos sistemos plėtros programos patvirtinimo“.

Įstatymo projektą įregistravo Seimo nariai: Paulius Saudargas, Sergėjus Jovaiša, Kazimieras Kuzminskas, Rimantas Jonas Dagys, Kazys Starkevičius ir Algirdas Patackas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje