Skip to content

Sulaikyta 10 nelegalų

MI informacija

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pasieniečiams paskambinęs žmogus pranešė Rameikų kaime pastebėjęs grupę įtartinų asmenų. Į nurodytą vietą nuvykęs pasieniečių ekipažas šio kaimo prieigose, krūmais apaugusiame lauke, sulaikė 10 asmenų. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – du kilometrai.

Du vyrai, dvi moterys ir šeši nepilnamečiai neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Suaugusieji VSAT pareigūnams tesugebėjo pasisakyti, jog yra afganistaniečiai, kuriems nuo 28 iki 44 metų. Užsieniečiai buvo šiltai apsirengę, turėjo krepšius su asmeniniais daiktais.

Naktį „svečiai“ praleido Ignalinos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo, antradienį, padedant vertėjui, afganistaniečius apklausė. Bus priimtas sprendimas dėl užsieniečių teisinės padėties šalyje.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 56 neteisėtai į Lietuvą bandžiusius patekti Afganistano piliečius. Pagal pilietybes šioje kategorijoje šiemet nepralenkiami yra Vietnamo piliečiai – jų VSAT pareigūnai jau yra sulaikę 283.

VSAT nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje