Skip to content

Svečiai, atvežę šventinę nuotaiką

Ignalinoje lankėsi Raudonojo Kryžiaus atstovų grupė iš Vokietijos Kronshageno miesto. Tai buvo jau 15-tasis vizitas. Svečiai atvežė humanitarinės paramos siuntą, kuri perduota  Raudonojo kryžiaus Ignalinos skyriui ir globos įstaigoms. Ignalinos prekybos centruose nupirkta įvairiausių maisto produktų, kurie bus sudėti į šventinius paketus ir išdalinti šeimoms. Apsirengę raudonomis uniformomis, vokiečiai, tarsi pirmieji Kalėdų seneliai, kūrė šventinę nuotaiką, aplankė Didžiasalio, N. Daugėliškio globos namuose gyvenančius bei „Šaltinėlio“ mokyklos Dienos centrą lankančius vaikus. Kiekvienam jų įteikė asmeniškai paruoštą dovanėlę. Vaikams tai buvo išties įsimintinos akimirkos.

Gruodžio 2 d. Raudonojo kryžiaus atstovai (Gisela Bergeman, Anke Langbehn, Rudi Kulb, Florian Hubner ir Tomas Hirsch) buvo priimti savivaldybėje. Jie susitiko su rajono meru Henriku Šiaudiniu, vicemeru Gintautu Kindurius, Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Natalija Truchina bei Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danute Ropiene. Susitikime taip pat dalyvavo svečiais besirūpinti Raudonojo Kryžiaus Ignalinos skyriaus vadovė Irena Rapkauskienė.

„Džiaugiamės, kad mus aplankote prieš šventes, jūsų atvykimas mums visada malonus, o parama tikrai svarbi ir reikalinga“, – sveikindamas svečius sakė meras H. Šiaudinis. Už nuoširdų ir ilgametį bendradarbiavimą, teikiamą paramą bei rūpinimąsi Ignalinos rajono globojamais vaikais ir seneliais Vokietijos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Kronshageno miesto skyriui meras perdavė savivaldybės padėkos raštą. Kiekvienam svečiui buvo įteiktos savivaldybės dovanėlės ir paprašyta perduoti šilčiausius linkėjimus skyriaus vadovui, geram ignaliniečių bičiuliui Reinhardui Miuleriui, kuris šįkart negalėjo atvykti. Raudonojo kryžiaus atstovai merui dovanojo tradicinį  Kalėdų pyragą.

Susitikimo metu meras H. Šiaudinis pristatė savivaldybės naujienas, apžvelgė svarbiausius darbus, planus. Svečiai pasidžiaugė, kad N. Daugėliškio vaikų globos namai persikėlė į naujas patalpas, kurios puikiai pritaikytos ir gražiai įrengtos. Meras sakė, kad planuojamos įkurtuvės, kurios, tikimasi,  taps gražia švente vaikams, darbuotojams ir visai bendruomenei.

Po susitikimo svečiai apžiūrėjo savivaldybės administracijoje eksponuojamą rajono darželinukų ir mokinių sukurtų kalėdinių atvirukų parodą. Jie nuoširdžiai pasidžiaugė vaikų kūrybiškumu ir puikiais darbeliais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje