Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

Vagystės

Gruodžio 4 d. Didžiasalio sen. gyventoj9d. as pareiškė, kad po išgertuvių su pažįstamu didžiasaliečiu pasigedo išmaniojo telefono bei sidabrinės grandinėlės. Turtinė žala – 1099 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 17 d. pranešta, kad apvogta Ignalinos Č. Kudabos progimnazijos valgykla. Pagrobtas kasos aparatas su stalčiumi, kuriame buvo apie 10 Lt smulkiomis monetomis, o iš prekystalio stalčiaus pagrobta dar apie 30 Lt smulkiomis monetomis.  Kasos aparato stalčius rastas Paplovinio ežero pakrantėje paslėptas po samanomis, o kasos aparatas numestas ant ežero ledo. Žala – 1757 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Niekdariai

Ignalinos sen. gyventoja pareiškė, kad Ignalinoje, Ateities g., šalia 3-ojo namo, buvo subraižyti jai priklausančio automobilio priekinis ir galinis kairės pusės sparnai, kairės pusės durelės ir variklio dangtis. Žala – 1000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Gruodžio 17 d. 39-erių vyras pranešė, kad Ignalinoje, Liaudies g., jį sumušė keturi nepažįstami vaikinai ir sukėlė jam fizinį skausmą.  Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kilpoje

Gruodžio 16 d. Dūkšto sen., ūkiniame pastate, rastas pasikorusio 62-ejų vyro lavonas. Jis nuo gruodžio 9 d. buvo ieškomas kaip dingęs be žinios. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 17 d. Rimšės sen., savo namuose, virtuvėje ant grindų rastas negyvas 62-ejų vyras kruvinu veidu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ant ledo

Nepaisant atšilimo, ant daugelio regiono ežerų praėjusį savaitgalį dar spindėjo ledo stiklai. O kol yra ledo, tol ant jo ir žvejai mėgėjai bando prieš šventes žuvies pasigauti. Ignalinos rajono aplinkos agentūros pareigūnai, kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, gruodžio 12 ir 13 dienomis vykdė aplinkosauginius reidus, siekiant užtikrinti žuvų išteklių naudojimo kontrolę rajono ežeruose. Jų metu iš viso patikrinti 28 ežerai, kuriuose žvejojo 80 žvejų mėgėjų. Nustatyta 11 pažeidimų: 6 žvejai neturėjo tinkamo leidimo, 5 žvejybą vykdė vienu metu naudodami daugiau mėgėjiškos žūklės įrankių nei leistina.

Maras tebepuola

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad afrikinio kiaulių maro diagnozė nustatyta dar trims nugaišusiems šernams. Naujausi ligos židiniai patvirtinti mūsų rajono Rimšės seniūnijos ir Rokiškio r. Obelių seniūnijos miškų masyvuose, juose suradus ir ištyrus 3 nugaišusių šernų mėginius. Skaičiuojant nuo šių metų sausio, Lietuvoje patvirtinti jau 39 AKM židiniai laukinėje faunoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje