Skip to content

Tarp ligonių kasos viktorinos nugalėtojų – ir Ignalinos gimnazistai

MI informacija

Panevėžio teritorinėje ligonių kasoje (TLK) paskelbti spalio 20–lapkričio 2 d. organizuotos viktorinos, skirtos Vaikų sveikatos metams, laimėtojai. Tarp nugalėtojų pateko du Ignalinos gimnazijos trečios klasės mokiniai Viktorija Baravykaitė ir Paulius Gasiukevičius. V. Baravykaitė absoliučiai teisingai atsakė į visus 30 viktorinos klausimų, o P. Gasiukevičius surinko 29 taškus. Viktorinos nugalėtojais taip pat tapo aštuoni Panevėžio apskrities gimnazijų 1–3 klasių mokiniai, paskatinamuosius prizus laimėjo 18 viktorinos dalyvių iš Panevėžio, Rokiškio, Anykščių, Utenos ir Zarasų rajonų.

Gruodžio 12 d. Panevėžio TLK atstovai lankėsi Ignalinos gimnazijoje – įteikė įstaigos vadovo padėkos raštus ir prizus laimėtojams. Kartu buvo organizuotas ligonių kasos atstovų susitikimas su dviejų gimnazijos klasių mokiniais, pedagogais: paaiškinta, kodėl yra svarbus privalomasis sveikatos draudimas, kas apmoka gyventojams teikiamas sveikatos priežiūros paslaugas, kiek jos kainuoja, kalbėta apie ligonių kasų veiklą ir kt. Svečiai surengė viktoriną gimnazistams, bendravusiems su jais, o atsakiusieji teisingai galėjo gauti prizų.

Ligonių kasos atstovai pastebi, kad atsakinėdami į klausimus mokiniai kur kas labiau įsigilina į privalomojo sveikatos draudimo esmę, nuoširdžiai stebisi brangiai kainuojančiomis sveikatos priežiūros paslaugomis, stengiasi patys papasakoti tai, ką žino.

Šiemet abiejose viktorinose daug dėmesio skirta vaikų dantų priežiūrai. Lankantis mokyklose aiškėja, kad nemažai vaikų nežino, kokią dantų pastą naudoti, nenaudoja tarpdančių siūlo. Labiausiai mokyklų bendruomenes stebina žinia, kad tėvai vaikams iki 7–8 metų turėtų valyti dantis – taip, kaip rekomenduoja Odontologų rūmai.

„Džiaugiamės, kad viktorina populiarėja. Ją organizavome ketvirtus metus ir šių metų rezultatai pranoko lūkesčius – sulaukėme daugiau kaip 300 dalyvių iš 25 mokyklų. Per 4 metus dalyvių skaičius išaugo nuo 26 iki 303, mokyklų, kurių mokiniai įsijungė į viktoriną, – nuo 9 iki 25. Neabejojame, kad tie mokiniai, kurie dalyvavo viktorinoje, įgijo bent šiek tiek žinių apie privalomąjį sveikatos draudimą, sužinojo, kaip saugoti savo sveikatą“, – sako Panevėžio TLK direktorius Jonas Narbutas.

Viktorinos organizatoriai dėkoja visiems viktorinos dalyviams už atsakymus. Tie, kuriems šiemet nepasisekė laimėti prizų, kviečiami viktorinoje dalyvauti kitąmet. Teisingi viktorinos atsakymai skelbiami interneto svetainėje www.paneveziotlk.lt.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje