Skip to content

Šventes sutikime saugiai

MI informacija

Artėja šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventės, kurios paįvairinamos ugnies ir garso efektais, tačiau retas kuris susimąsto, kiek žalos gali atnešti atsainus požiūris į pirotechniką. Siekdami užkardyti pažeidimus, susijusius su prekyba civilinėmis pirotechnikos priemonėmis bei jų laikymu ir naudojimu draudžiamose vietose ar draudžiamu laiku, Policijos departamentas kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu nuo gruodžio 15 d. iki sausio 4 d. organizuoja bendrą prevencinę priemonę.

Ypatingas dėmesys skiriamas pirotechnikos priemonių naudojimui ir prekybai. Policijos ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų pareigūnai tikrina pirotechnikos priemonių prekybos vietas, taip pat tikrina galimas civilinių pirotechnikos priemonių neteisėtos prekybos ir naudojimo vietas (turgavietes, kioskus, paauglių susibūrimo vietas ir pan.), prižiūri, kaip laikomasi pirotechnikos priemonių naudojimo tvarkos viešose vietose.

Primename, kad fejerverkus reikia įsigyti tik specializuotose parduotuvėse arba laikinose prekybos vietose, turinčiose savivaldybės išduotus leidimus. Jokiu būdu nesusigundykite turgaus ar gatvės prekeivių siūlomais pirotechnikos gaminiais – ši produkcija Lietuvoje nesertifikuota, ją naudoti yra ne tik neteisėta, bet ir labai pavojinga. Policijos pareigūnai perspėja nenaudoti savadarbių pirotechnikos priemonių, taip pat fejerverkų, kurie yra akivaizdžiai mechaniškai ar kitaip pažeisti, deformuoti, ant kurių yra korozijos ar skysčių dėmių pėdsakų, nesuveikus pirotechnikos priemonei, nebandyti jos uždegti pakartotinai. Pirotechnikos priemones, skirtas naudoti lauke, griežtai draudžiama naudoti patalpose. Pirotechnikos priemonių prekybos ar laikymo (sandėliavimo) vietose draudžiama rūkyti, naudotis ugnimi, uždegti ir išbandyti pirotechnikos priemones.

Linkime saugių ir linksmų šv. Kalėdų bei Naujųjų metų!

Gyventojų žiniai

Artėjant šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms, jaunimas vis dažniau naudoja civilines pirotechnikos priemones.

Informuojame gyventojus, kad 2014 m. spalio 30 d. rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-160 „Dėl civilinių pirotechnikos priemonių naudojimo apribojimo“ yra uždrausta naudoti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus 1 kategorijos ir renginių organizatorių fejerverkus) Ignalinos miesto Laisvės aikštėje.

Saugokime save ir aplinkinius.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje