Skip to content

Sėkmingai baigta byla

MI informacija

BYLOS APLINKYBĖS

Ignalinos rajono apylinkės teismas 2012-05-22 d. nuosprendžiu A. I. pripažino (duomenys neskelbtini) kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 259 str. 1 dalį (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti) ir paskyrė nuteistajam 8 MGL (1040 Lt.) baudą.

TEISINIS PAGRINDAS PANAIKINTI TEISTUMĄ

LR BK 97 str. 7 dalyje nustatyta, kad „Kai sueina ne mažiau kaip pusė teistumo termino, teismas nuteistojo prašymu gali sutrumpinti teistumo laiką arba panaikinti teistumą“.

Prašant A. I. panaikinti teistumą buvo motyvuojama, kad A. I. padarė vieną nesunkų nusikaltimą, nesant sunkinančių aplinkybių, savo kaltę nuo pat pradžios pripažino ir dėl to nuoširdžiai gailėjosi. Jam paskirtą baudą sumokėjo, praėjo daugiau kaip pusė teistumo termino, naujų teisės pažeidimų per tą laiką nepadarė, anksčiau teistas nebuvo, o LR BK neišskiria nusikaltimų, už kuriuos teistumas negali būti panaikintas suėjus ne mažiau kaip pusei teistumo termino.

Šiuo metu A. I. gyvena Kaune, todėl jo prašymas buvo nagrinėjamas Kauno apylinkės teisme. A. I. dirba pakuotoju – surinkėju įvairiose miestuose Vokietijoje (įdarbintas per tarpininkavimo įmonę Lietuvoje). Galiojantis teistumas buvo kliūtis toliau dirbti Vokietijoje (Vokietijoje reikalaujama, kad neturėčiau galiojančio teistumo, todėl tarpininkavimo įmonei Lietuvoje buvo sunku A. I. pasiūlyti geriau apmokamą darbą), nes darbdaviai dažniausiai neigiamai žiūri į teistumą turinčius asmenis.

TEISMO SPRENDIMO ESMĖ

Kauno apylinkės teismas 2014 m. gruodžio 10 d. nutartimi konstatavo, kad A. I. jam paskirtą baudą sumokėjo, buvo nuteistas už nesunkų nusikaltimą, po bausmės atlikimo jau praėjo daugiau kaip pusė teistumo termino.

Teismas įvertinęs tai, kad A. I. teistumo laikotarpiu naujų nusikalstamų veikų nepadarė, duomenų apie kitokius teisės pažeidimų nėra, dirba, charakterizuojamas teigiamai, A. I. teistumą pagal Ignalinos rajono apylinkės teismo 2012-05-22 nuosprendį panaikino.

Teismo nutartis apskųsta nebuvo, todėl įsiteisėjo.

A. I. interesus gynė JURISTAI24.LT teisininkas Eugenijus Gaščenka.

Savo klausimus, pasiūlymus ar pastabas galite tiesiogiai siųsti JURISTAI24.LT elektroniniu paštu info@juristai24.lt arba palikti klausimą paskambinę MI redakcijos telefonais (8~386) 52234, 53702 (po 18 val.).

Dėl privačios konsultacijos, dokumentų parengimo ar kitų teisinių paslaugų galite tiesiogiai kreiptis telefonu 8~624 83459. Anonimiškumas garantuojamas.

Daugiau informacijos interneto tinklalapyje www.juristai24.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/juristai24.lt.

Dar nėra komentarų, būkite pirmasis pakomentavęs!


Pridėti komentarą

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje