Skip to content

Suvertas gražus padėkų vėrinys

Rajono savivaldybės Viešoji biblioteka kasmet savo skaitytojus ir bičiulius metų pabaigoje pakviečia į kalėdinį padėkos vakarą. Šįkart jis buvo pavadintas „Suverkim vėrinį akimirkų ramių“. Jau tampa gražia tradicija – prieš šv. Kalėdas biblioteka dėkoja visiems, kurie suteikia darbui prasmės bei gilumo. Tą gražų ir savo dvasia šiltą vakarą išsakytos nuoširdžios padėkos už draugystę, idėjas, paramą, bendrus renginius, darbus ir tiesiog buvimą kartu. Visi bibliotekos svečiai, kaip viena didelė šeima,  susodinti prie didelio stalo, kurį puošė bibliotekininkių kepti keksiukai, garavo žolelių arbata.

Kasdieninis bibliotekos darbas tik iš pirmo žvilgsnio ramus ir vienodas. Dirbant su žmonėmis bei informacija, jis yra įvairus, reikalaujantis daug profesinių bei psichologinių žinių, o kartais suteikiantis rimtų iššūkių. Bibliotekininkams savo darbus atlikti žymiai lengviau, turint daug smalsių skaitytojų bei nuolat gaunant dėkingų šypsenų. O ir rezultatai geresni, sulaukus aplinkinių supratimo bei paramos. Ignalinos bibliotekos darbuotojai to tikrai nestokoja. Tai rodė ir didelis būrys susirinkusių skaitytojų, bičiulių, ir gražūs padėkos žodžiai.

Renginio dalyvius pasveikino ir gražių artėjančių švenčių, vilties, tikėjimo bei Dievo palaimos linkėjo savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rimanta Vilčinskienė ir Ignalinos parapijos klebonas Vidas Smagurauskas. Buvo pasidžiaugta puikiu vakaru ir laiku, kurį  galima skirti savo dvasiai, širdžiai. Toks laikas žmogui labai reikalingas.

 „Gyvenimas susideda iš praradimų ir atradimų. Mes visi norime būti atradėjais…“, – sakė bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė. Ji perkaitė ilgą nuoširdžią padėką. Už bendras veiklas, nuoširdžią pagalbą ir paramą direktorė dėkojo savivaldybei, švietimo ir kultūros įstaigoms, seniūnijoms, Aukštaitijos nacionaliniam parkui, spaudai. Dėkota bibliotekos skaitytojams, renginių lankytojams, patarėjams ir organizatoriams, klubų vadovams ir nariams. Už atsidavimą, darbštumą ir kūrybingumą – puikiam bibliotekos kolektyvui.

Pagal metų laikus buvo pristatytos svarbiausios bibliotekos veiklos 2014-aisiais. Ekrane rodytos nuotraukos iš buvusių renginių. O jų tokia daugybė, kad sunku būtų visus ir išvardinti. Tai poezijos skaitymai, susitikimai su rašytojais, aktoriais, dailininkais, kitais žymiais žmonėmis, parodų pristatymai, geriausių knygų rinkimai, garsiniai skaitymai, spektakliai, Nacionalinės bibliotekų savaitės ir Šiaurės šalių savaitės, taip pat Kristijono Donelaičio jubiliejinių metų, projektų „Literatūriniai etiudai 6“, „Skaitymo skatinimas ugdant kūrybiškumą“ renginiai, edukacinės kelionės, akcijos, Bibliomūšio viktorinos, įvairūs mokymai. Šiais metais bibliotekoje lankėsi M. K. Čiurlionio proanūkis pianistas Rokas Zubovas, buvo surengtas jo koncertas bei filmo „Laiškai Sofijai“ pristatymas. Susidomėjimo sulaukė knygų pristatymai, renginiai, kuriuose dalyvavo Metų knygų autoriai Andrius Tapinas bei Alvydas Šlepikas, dailininkė ir rašytoja Sigutė Ach, aktorė Birutė Mar, poetė Vitalija Pauliukaitė, rašytojos Gintarė Adomaitytė, Neringa Vaitkutė, ignalinietė dailininkė Nijolė Trinkūnienė ir kt.

Pasidžiaugta bibliotekos prieglobstyje veikiančių klubų veikla. Gražias veiklas vykdo  pagyvenusių žmonių klubas „Rudenėlis“, literatų klubas „Lelija“, jaunas, bet labai aktyvus Skaitytojų klubas bei dar visai neseniai įsikūręs Dailės klubas. Skaitytojų klubo narė Elena Umbražiūnienė sakė, kad jai yra dvi širdžiai mielos atgaivos vietos – tai bažnyčia ir biblioteka. „Čia tokia šilta atmosfera, visada gera užeiti, čia, ramios dvasios namuose,  visi lankytojai jaučiasi vienodai laukiami ir svarbūs…“, – jausmingai pasakojo E. Umbražiūnienė.

Jaukų pasisėdėjimą ir nuoširdų bendravimą dainomis bei muzika papuošė jaunieji atlikėjai ir svečiai. Akordeonu grojo mažasis Pijus Juodelis, dainavo Liveta Kavaliauskaitė, pritariant gitarai keletą dainų atliko Gintarė Lukijanskaitė, Milda Dikmonienė,  Eimantas Umbrasas ir Deimantė Malikėnaitė. Gerumo pripildytas vakaras visus sušildė ir tapo tikra dvasios puota. Nors reikia pasakyti, kad ir kūnas buvo pradžiugintas. Kaip sakė su svečiais atsisveikindama bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė, niekas negali išeiti be keksiuko – kvapnaus, puraus, su tokia meile iškepto ir išpuošto…

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje