Skip to content

Iš policijos suvestinių

MI informacija

Karšti autoįvykiai

Sausio 1 d., apie 5.24 val., kelio Ignalina–Dūkštas pirmajame kilometre rastas į griovį įvažiavęs nuosavas automobilis „Audi A4 Avant“, prie kurio vairo sėdėjo ne tarnybos metu, neuniformuotas, bet neblaivus (0,8 prom.) VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos 24-erių vyr. pasienietis, kuriam surašytas ATP protokolas. Vyras apklaustas. Pasienietis labiausiai piktinosi ne savimi, kad važiavo neblaivus, o policija, kad jį „apiformino“. Dabar Ignalinos rinktinėje vyksta tarnybinis patikrinimas, nuo kurio rezultatų priklausys, ar pasienietis liks dirbti.

Tądien, apie 17 val., kelyje Kaltanėnai–Ignalina (netoli Strigailiškio), nenustatytos markės automobilis partrenkė važiuojamąja kelio dalimi ėjusią neblaivią 18-metę merginą. Dėl patirtų rimtų sužalojimų ji paguldyta į Visagino ligoninę. Apie ją nutrenkusį automobilį nežinoma visiškai nieko, todėl policija prašo ką nors mačiusius ar žinančius apie šį autoįvykį jai pranešti. Sužalota mergina – ne mūsų rajono gyventoja.

Smurtas

Gruodžio 27 d., apie 22.15 val., Ignalinoje, Pušų g., 22-ejų jaunuolį, sėdintį automobilyje, kitų asmenų akivaizdoje sumušė du vaikinai.

Sausio 2 d. 22-ejų ignalinietė mergina pareiškė, kad išvakarėse 39-erių mamos draugas sužalojo jos mažametę dukrą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Chuliganas

Gruodžio 29 d., apie 18.40 val., Ignalinoje, Aukštaičių g., jaunuolis stiklinį degtinės butelį metė į uniformuotą policijos pareigūną, kuris nuo butelio spėjo išsisukti. Jaunuolis nuo policininko bandė pabėgti, aktyviais veiksmais vengė sulaikymo, stumdėsi, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, bet, žinoma, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Įtariamasis – neblaivus (2,01 prom.) 29-erių ignalinietis, gyv. Turistų g.

Sulaikė įtariamą padegėją

Sausio 2 d., apie 23.20 val., išėjusi į lauką Salų k. (Linkmenų sen.) gyventoja pastebėjo, jog kaimynas padegė jos namą. Gaisrą užgesino pati, apdegė namo sienos. Tariamas padegėjas buvo neblaivus, jis sulaikytas, tačiau įtarimai jam dar nepareikšti. Tai asmuo, savo „žygiais“ gerai žinomas tiek policijai, tiek savo kaimo ir seniūnijos gyventojams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtys

Gruodžio 29 d. savo namuose Rimšės sen. rastas miręs 48-erių vyras. Tą pačią dieną sodyboje Daugėliškio sen. rastas miręs 52-ejų vyras. Gruodžio 31 d. savo namuose Dūkšto sen. rastas miręs 69-erių vyras. Rajono PK pradėti ikiteisminiai tyrimai mirčių priežastims nustatyti.

Teismuose

Gruodį transporto priemones vairavo neblaivūs ir už tai teismo nubausti: 25-erių Darius Bendorius, sulaikytas Ignalinoje, Turistų g., vairavo ir „be teisių“, 0,75 prom., nubaustas 4080 Lt bauda; 19-metis Egidijus Valkauskas, sulaikytas Ignalinoje, Taikos g., vairavo ir „be teisių“, 0,90 prom., bauda 4000 Lt; 21-erių Rytis Meškėnas, sulaikytas Turistų g., 1,41 prom., 1100 Lt bauda ir 12 mėn. atimta teisė vairuoti; 38-erių Kęstutis Menčinskas, sulaikytas Kazokinės–Dindų kelyje, stabdomas nestojo, 1,49 prom., 3500 Lt ir 36 mėn. atimtas vairuotojo pažymėjimas; 23-ejų Antanas Guobys, sulaikytas Ignalinoje, Švenčionių g., 1,18 prom., 1100 Lt ir 12 mėn. pėsčiomis; 19-metis Mažvydas Bužinskas, sulaikytas Ignalinos–Kaltanėnų kelyje, vairavo ir „be teisių“, 2,25 prom., bauda 5000 Lt; 47-erių Anatolijus Filistovičius, sulaikytas Bėčiūnų k., 0,66 prom., 1000 Lt ir 12 mėn. „padžiautos teisės“.

Dar vienas AKM „šūvis“

Kazitiškio sen. miške rastas nugaišęs šernas, kuriam nustatytas afrikinis kiaulių maras. Ši teritorija jau laikoma užkrėsta, patenka į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytą buferinę AKM zoną, todėl papildomos stebėsenos ar ribojimo priemonės nebus taikomos. Apie užfiksuotą šį AKM atvejį informuota Europos Komisija ir Europos Sąjungos valstybių narių ir kaimyninių šalių atsakingos veterinarijos tarnybos.

Specialistas primena, kad radus nugaišusį laukinį gyvūną arba kilus įtarimui, jog laikomos kiaulės serga, taip pat padidėjus jų gaišimui, būtina nedelsiant informuoti teritorinį VMVT padalinį. Rastas laukinis gyvūnas neturi būti judinamas, kol jo neapžiūrės veterinarijos specialistai ir nepaims mėginių tyrimams dėl užkrečiamųjų ligų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje