Skip to content

Kruvinų pėdsakų sniege paslėpti nepavyko

MI informacija

Gruodžio 27 d. Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Visagino ir Ignalinos rajono agentūrų būdraujantys pareigūnai iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Pranešimų priėmimo centro gavo informaciją, kad Mielatilčio miške (Daugėliškio sen.) aptiktas kilpa sugautas ir išdorotas briedis.

Pareigūnai nuvykę į nurodytą vietą nustatė, kad kilpa sugauta ir išdorota suaugusi briedė. Pagal sniege aptiktus pėdsakus nustatyta, kad brakonieriavo 3 asmenys. Pėdsakai pareigūnus atvedė į Ožionių kaimą ir nutrūko ties G. S sodyba.

Brakonieriai sugautu laimikiu pasidžiaugti nespėjo. Aiškinantis pažeidimo aplinkybes nustatyta, kad A. S paspendė miške kilpą ir tokiu būdu neteisėtai sugavo suaugusią briedę. Pargabenti ir išdoroti neteisėtai sugautą laimikį jam padėjo G. S ir R. R. Pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, konfiskuota nelegaliu būdu įgyta skerdiena. Administracinės baudos dydį nustatys Ignalinos rajono apylinkės teismas. Taip pat pažeidėjams teks atlyginti 11 508 Lt gamtai padarytą žalą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje