Skip to content

Nuo adventinių popiečių iki kalėdinės pasakos

Sakoma, kad Kalėdų dvasią į namus pirmiausia parneša vaikai, kurie ja „užsikrečia“ būdami darželiuose. Manau, kad tiesos tame tikrai yra, mat tėveliai, įsisukę į kasdienius darbus ir rūpesčius, iki paskutinės minutės stengiasi atidėlioti tai, kas neišvengiama. Vidiškių miestelyje esančiame vaikų darželyje, kurį lanko per pusšimtis mažamečių, Kalėdinė dvaselė užsukusi šeimininkavo nuo pat gruodžio pradžios.

Jau tuomet ant langų, imituodamos žaliaskares, nusileido baltos dailios karpytos snaigės, grupėse ant sienų įsitaisė rankų darbo Advento kalendoriai, kita tradicinė atributika. Advento pradžioje visi darželinukai drauge gamino ir dabino Advento vainiką. Patys vyriausieji net kelias dienas dailino ir kūrė vienišiems seneliams atvirukus, mat sugalvojo dalyvauti rajono savivaldybės paskelbtame atvirukų konkurse. Kasdien prieš miegą auklėtojos sekdavo vaikams kalėdines pasakas, taip primindamos apie artėjančių metų švenčių stebuklus. Į namus parsinešę Kalėdinę nuotaiką vaikai užkrėtė ja ir tėvelius. Šie kartu iš įvairiausių medžiagų kūrė šventines puokštes, eglutes, dekoracijas ir atsinešę į darželį dabino jį savo pačių kūriniais.

Paskutiniąją Advento savaitę, po pietų miegelio, vaikučiai, lyg maži nykštukai, su pačių pasigamintais žibintais, sugužėjo į salę, kur jų laukė stebuklinga, bet pamokanti pasaka – lėlių spektaklis – apie katinėlį ir gaidelį. O vėliau visi eidami su tėveliais į namus kiekvienas išsinešė į lauką savo žibintą, uždegė jį ir nutiesė ilgiausią taką, kad Kalėdų Senelis pamatytų jį ir žinotų kur atskubėti su dovanomis.

Ilgai ruošęsi ir mokęsi dainelių, šokių bei eilėraštukų, pasipuošę gražiausiomis kaukėmis, vaikai su tėveliais ir auklėtojomis bei visa darželio bendruomene dalyvavo šventiniame renginyje – karnavale. Daug šėlsmo, skambaus juoko, šokių, žaidimų, eilėraščių ir Kalėdų senelis su dovanomis. Staigmena ir tėveliams: patys pareigingiausi tėveliai gavo padėkos raštus nuo darželio vedėjos Stasės Savičiūnienės ir Kalėdų Senelio už bendradarbiavimą. Puiki nuotaika, įsimintinos akimirkos, o svarbiausia – į namus parsinešta dalelė šilumos, kurios tiek daug visada darželyje sukaupia mažieji.

Tėveliai nuoširdžiai dėkoja auklėtojoms ir visai darželio bendruomenei už nuostabias akimirkas švenčių metu, už rūpinimąsi vaikučiais, už kiekvieną jų nepakartojamą dieną, kurią jie praleidžia su Jumis, pažindami pasaulį.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje