Skip to content

Reikalavimai – nauji, pažeidimai – tie patys

MI informacija

Norime atkreipti žvejų dėmesį ir papildomai informuojame, kad Lietuvos Respublikos aplinkos ministras 2014 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. D1-1077 pakeitė Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles ir nustatė naują leidžiamų paimti sužvejotų lydekų limitą, taip pat panaikino stintų žvejybos apribojimus. Nauja nuostata leidžia paimti nebe penkias, kaip ligi šiol, bet tris sužvejotas lydekas. Lydekoms ir kitoms žuvims, kurių leidžiamas pagauti skaičius ribojamas vienetais, nebebus taikomas 5 kg svorio limitas.

Remiantis mokslininkų išvadomis dėl stintų išteklių, kuriems negresia pereikvojimas, leidžiamų paimti stintų kiekis nuo šiol neberibojamas.

Už žvejybą draudžiamu laiku masalui naudojant žuvelę, taip pat už kiršlių, upėtakių, lašišų bei šlakių gaudymą natūralios kilmės masalais gresia griežtesnė atsakomybė.

Primename, kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. žvejoti masalui naudojant žuvelę. Šis draudimas negalioja Kuršių mariose.

Žvejyba nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. masalui naudojant žuvelę, taip pat kiršlių, upėtakių, lašišų bei šlakių gaudymas natūralios kilmės masalais laikomi žvejyba draudžiamu būdu. Už tai gali būti skiriama 115–289 Eur bauda, kartu konfiskuojant pažeidimo padarymo įrankius ir priemones.

Taip pat primename, kad iki vasario 1 d. dar galima gaudyti lydekas, naudojant dirbtinius masalus, tad tikrai neverta rizikuoti bandant jas suvilioti žuvele.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai sausio 10 ir 11 d. vykdė reidus ir tikrino, kaip žvejai laikosi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų.

Ignalinos rajono agentūros pareigūnai sausio 10 d. tikrino Vielio, Paceikinės, Merkmenų, Milašiaus, Erzveto, Tverečiaus, Svirkų, Lukošiškės, Virėkštos ir Viksvojo ežerus. Iš viso patikrinti 32 žvejai mėgėjai. Ant Merkmenų ežero ledo vienas žvejas žvejojo masalui naudodamas žuveles. Už šį pažeidimą jis neteks žvejybos įrankių bei pagal LR ATPK 87 str. 3 d. bus skirta bauda nuo 115 iki 289 Eur. Be šio minėto pažeidimo nustatyti dar 2 žvejybos, neturint leidimo, atvejai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje