Skip to content

Ignalinai suteiktas „Sąžiningiausio verslo savivaldybės“ vardas

Rajone veikiančios įvairių verslų įmonės aktyviausiai jungėsi prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo – tai paaiškėjo paskelbus Ūkio ministerijos inicijuoto „Sąžiningiausio verslo savivaldybės“ konkurso rezultatus. Šis laimėjimas pirmadienį pažymėtas, atidengiant specialią meninę instaliaciją rajono savivaldybėje. Čia įvairių verslų įmonių atstovai, savivaldybės administracijos atsakingi darbuotojai ir tarybos nariai, dalyvaujant ūkio viceministrei Rasai Noreikienei, apibendrino konkurso rezultatus.

Pasak viešnios, Ūkio ministerija, siekdama, kad euras Lietuvoje būtų įvestas sklandžiai ir verslo atstovai įsipareigotų nepiktnaudžiauti euro įvedimu, kvietė savanoriškai jungtis prie kartu su verslu parengto Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo. „Noriu padėkoti Ignalinos rajono savivaldybei ir čia veikiančioms įmonėms už indėlį į sklandų perėjimą prie naujos valiutos. Daugiau nei 5 tūkst. Lietuvos įmonių įsipareigojo nesinaudoti euro įvedimu, kaip pretekstu kelti kainas, ir pademonstravo, jog sugeba veikti solidariai vardan visai valstybei svarbaus tikslo. Jiems buvo suteikta teisė 13 600 prekybos ir paslaugų teikimo vietų naudoti specialų iniciatyvos logotipą „Perskaičiuota sąžiningai“, – sakė ūkio viceministrė R. Noreikienė.

Pasak jos, buvo nerimauta, jog į šį procesą buvo įtrauktos ir savivaldybės, bet dabar galima tik pasidžiaugti, kad tai buvo padaryta. Iš 60 savivaldybių prie memorandumo prisijungė 59, o 31 jų oficialiai deklaravo, kad dalyvaus sąžiningo verslo rinkimuose, atlikdamos papildomus darbus ir skatino akcijos veiksmus šalyje. Viešnia pasidžiaugė galėdama pasveikinti Ignalinos savivaldybę, kuri šiuose rinkimuose nugalėjo. Nors savivaldybė nėra didelė ir joje nėra daug verslo, bet susumuojant konkurso rezultatus, viskas vertinta proporcingai. Tad ignaliniečiai teisėtai tapo nugalėtojais. Antroji vieta pripažinta Druskininkų, o trečioji – Rietavo savivaldybėms.

Viceministrė, sveikindama ignaliniečius, ūkio ministro padėkos raštą įteikė rajono merui Henrikui Šiaudiniui. Ji dėkojo jam ir rajono verslininkams už pasiektą rezultatą, linkėjo, kad jis ir toliau būtų puoselėjamas.

Rajono meras padėkojo už aukštą įvertinimą, teigė, kad pernai ir ankščiau savivaldybės administracija nuolat domėjosi būsimu euru, dalyvavo įvairiuose respublikiniuose pasitarimuose, kaupiant žinias apie pasiruošimą įvedant eurą ir kaip vyks ši procedūra. „Grįžę iš Vilniaus rengėme susitikimus su verslo atstovais. Galima tik pasidžiaugti, kad jie ir biudžetinės įstaigos bei organizacijos be didesnių priekaištų parėmė savivaldybės sprendimus ir jie buvo įgyvendinti numatytais terminais“, – sakė H. Šiaudinis.

Meras, atsakydamas į respublikinės televizijos žurnalistų klausimus, tarp kurių buvo pasidomėta, ar rajono gyventojai jau priprato prie euro, teigė, kad jau baigia priprasti, nors pradžioje vyresnio amžiaus gyventojai neretai nusiskųsdavo, kad buvo keblumų keičiant litus į eurus, nes rajone yra tik du bankai. Gerai, kad padėjo paštas, prekybos organizacijos, verslo įmonės.

Verslininkų vardu kalbėjo statybos įmonės UAB „Meleksas“ direktorius Rimantas Zigmantas. Jis pristatė savo įmonę, kuri dirba gana stabiliai ir pelningai, kalbėjo apie verslo plėtros skatinimo būtinybę rajone ir vylėsi, kad centrinė valdžia parodys daugiau dėmesio regionams.

Vėliau meras H. Šiaudinis svečiams įteikė Ignaliną priminsiančias dovanas. Renginyje grojo Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos mokytojų kolektyvas.

Sąžiningo kainų perskaičiavimo iniciatyva, įgyvendinama euro įvedimui besirengiančiose šalyse, Lietuvoje sulaukė daugiausia dalyvių Baltijos šalyse. Jei Latvijoje prieš įvedant eurą įsipareigojimus prisiėmė 1200 įmonių, Estijoje – 500, tai Lietuvoje – daugiau nei 5000. Tad nuoširdus ačiū verslui, kuris aktyviai prisijungė prie šios iniciatyvos.

Autoriaus ir L. Kovalevskienės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje