Skip to content

Rajono kelių priežiūra: tvarka, terminai, sąlygos

MI informacija

Krašto keliai

II priežiūros lygis, ilgis rajone – 115,248 km (Švenčionys–Zarasai, Utena–Švenčionys, Ignalina–Didžiasalis (iki 16,60 km), Dūkštas–Visaginas, Ignalina–Kaltanėnai, Visaginas–Ignalinos AE). Kelių priežiūros tarnybos šiuose keliuose budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 6 iki 19 val. Šie keliai nuvalomi ir pabarstomi, praėjus ne daugiau kaip 4 val. nustojus snigti. Kai oro sąlygos normalios, ant kelių dangos sniego gali būti iki 1 cm. Sningant arba pustant sniego storis ant važiuojamosios dalies gali būti ne didesnis kaip 7 cm. Esant slidžiai kelio dangai, pirmą kartą šie keliai pabarstomi iki 8 val. Eismas, esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 8 val. Nuo 19 iki 6 val. šie keliai nevalomi.

III priežiūros lygis, 28,154 km (Ignalina–Didžiasalis (nuo 16,60 km), Dūkštas–Salakas). Tai keliai, kuriuose eismo intensyvumas yra mažesnis kaip 700 automobilių per parą. Kelių priežiūros tarnybos šiuose keliuose budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 9 iki 18 val. Šie keliai nuvalomi ir pabarstomi praėjus ne daugiau kaip 8 val. nustojus snigti. Kai oro sąlygos normalios, ant kelių dangos sniego gali būti iki 4 cm. Sningant ir/arba pustant sniego storis ant važiuojamosios dalies gali būti ne didesnis kaip 10 cm. Esant slidžiai kelio dangai, pirmą kartą šie keliai pabarstomi iki 10 val. Eismas, esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 12 val. Nuo 18 iki 9 val. šie keliai nevalomi.

Rajoninių kelių priežiūra

I priežiūros lygis, 17,811 km (Ignalina–Kylatrakis, Visaginas–Rimšė, Visaginas–Taboras, Visaginas–Užupiai). Tai keliai, kuriuose eismo intensyvumas yra didesnis kaip 1000 automobilių per parą. Kelių priežiūros tarnybos šiuose keliuose budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 6 iki 19 val. Šie keliai nuvalomi ir pabarstomi, praėjus ne daugiau kaip 5 val. nustojus snigti. Sningant ir/arba pustant sniego storis ant važiuojamosios dalies gali būti ne didesnis kaip 7 cm. Esant slidžiai kelio dangai, pirmą kartą šie keliai pabarstomi iki 9 val. Eismas, esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 8 val. Nuo 19 iki 6 val. šie keliai nevalomi.

II priežiūros lygis, 12,801 km (Linkmenys–Šakarva, Kazokinė–Ceikiniai–Mielagėnai). Pirmą kartą, jeigu naktį snigo (pustė), šie keliai pabarstomi ne vėliau kaip iki 14 val. ir tik pavojingi ruožai (stačios įkalnės, staigūs posūkiai), baigus barstyti magistralinius ir krašto kelius. Juose dirbama nuo 9 iki 18 val. Šie keliai nuvalomi ir pabarstomi, praėjus ne daugiau kaip 24 val. nustojus snigti. Eismas, esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 24 val. Nuo 18 iki 9 val. šie keliai nevalomi.

III priežiūros lygis, 321,493 km. Juose dirbama nuo 9 iki 18 val. Šie keliai nebarstomi, o valomi tik baigus tvarkyti magistralinius, krašto ir rajoninius kelius, prižiūrimus pagal I rajoninių kelių priežiūros lygį. Leistinas puraus sniego storis, esant normalioms oro sąlygom, ne didesnis 10 cm.Nuo 18 iki 9 val. šie keliai nevalomi.

Magistraliniais, krašto ir rajoniniais keliais automobilių eismo intensyvumas yra skirtingas. Kadangi nuo visų prižiūrimų kelių vienu metu nuvalyti sniegą ir juos pabarstyti nėra galimybių, žiemos priežiūros darbai skirstomi į priežiūros lygius pagal kelių svarbą. Pirmiausia yra valomi ir (arba) barstomi didžiausio eismo intensyvumo keliai. Tokia kelių priežiūros tvarka padeda užtikrinti saugesnį eismą keliuose ir yra ekonomiškai efektyviausia.

Nustatyti kokybės reikalavimai priežiūros lygiams netaikomi, esant ypač sudėtingoms oro sąlygoms, kai:

– ilgiau kaip 6 val. sninga arba pusto;

– ilgiau kaip 24 val. su pertraukomis sninga ir/arba pusto;

– įšalęs kelias po lietaus apledėja, yra lijundra;

– per parą kelias apledėja daugiau kaip 2 kartus;

– oro temperatūra dieną nepakyla aukščiau -8 °C;

– siaučiant pūgai ar pustant ir esant slidžiai kelio dangai, barstyti privaloma tik ypatingais atvejais, siekiant užtikrinti transporto priemonių judėjimo galimybę.

Pastaba.„Utenos regiono kelių“ Ignalinos kelių tarnyba atsako tik už valstybinės reikšmės kelių būklę užmiesčiuose, rajonų centruose bei mažesniuose miestuose ir miesteliuose. Už kitų gatvių priežiūrą minėtose gyvenamosiose vietovėse atsakingos savivaldybės.

Visą informaciją apie kelių būklę ir eismo sąlygas valstybinės reikšmės keliuose galite sužinoti internetinėje svetainėje www.eismoinfo.lt. Taip pat paskambinę į Ignalinos kelių tarnybą tel. 8 386 54355.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje