Skip to content

Pirmieji nuostoliai kandidatų sąrašuose

MI informacija

Vyriausioji rinkimų komisija ėmėsi cenzoriaus pareigų, tikrina kandidatų į rajonų savivaldybių tarybas skaidrumą ir negailestingai brauko iš sąrašų prasikaltusius. Žvalgantis po Lietuvą, dėl įvairių priežasčių jau išbraukta apie 400 pavardžių (skaičius kasdien keičiasi).

Po vieną kandidatą neteko ir mūsų rajone rinkimuose dalyvaujančios trys partijos. Už nuslėptą teistumą (už autoavariją) iš socialdemokratų sąrašo išbrauktas šeštas numeris Danielius Šerėnas, už tą pačią nuodėmę Tvarkos ir teisingumo partijos septynioliktas sąrašo kandidatas Darius Šerėnas (tik dabar paaiškėjo, kad jis dirba Kazitiškio sen., kitaip – savivaldybės administracijoje, ir už jį reikėjo mokėti 4800 Lt užstatą). Iš Lenkų rinkimų akcijos sąrašo išbrauktas šeštuoju buvęs Algirdas Abaravičius, kuris neteisingai nurodė gyvenamosios vietos deklaravimą.

Damoklo kardas kabėjo dar virš vieno socdemų kandidato galvos, trečiojo sąrašo numerio (taip pat dėl nuslėpto teistumo). Tačiau Vidaus reikalų ministerija pateikė kitą informaciją ir trečias numeris sąraše liko, tik plakatuose ties jo pavarde bus nuoroda, kad buvo teistas pagal BK straipsnį, susijusį su narkotikais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje