Skip to content

Ieškoma investuotojų Palūšės turizmo kompleksui

MI informacija

2015 m. vasario pradžioje bus skelbiamas turizmo komplekso Palūšėje koncesijos konkursas. Koncesijos sutartį sudarys Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. Numatomas partnerystės sutarties laikotarpis iki 20 metų, o maksimali partnerystės projekto vertė – 2083 tūkst. eurų, įskaitant PVM.

Konkurso būdu atrinktam subjektui valdymui ir naudojimui koncesjos pagrindais bus perduotas modernus konferencijų ir turizmo kompleksas ežerų apsuptyje, Palūšėje, kurį sudaro centrinis pastatas, kuriame yra sukurtos ervės konferencijų organizavimui ir maitinimo veikloms, bei 6 dešimtviečiai poilsio nameliai su visomis reikiamomis komunikacijomis – dušais, tualetais ir autonominiu šildymu.

Perduodama turizmo infrastruktūra yra neseniai atnaujinta ir dar nenaudota. Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija kartu su partneriais, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos ir Viešąja įstaiga turizmo centru „Palūšė“, įgyvendino apie 1,4 mln. eurų vertės projektą „Palūšės turizmo centro rekonstrukcija, pritaikant šiuolaikiškam turistų srautų aptarnavimui ir kompleksinei veiklai“. Projekto metu buvo rekonstruojamas centrinis pastatas, įrengiami modernūs poilsio nameliai, pritaikyti naudoti ištisus metus, tvarkoma turizmo centro teritorija, lauko inžineriniai tinklai. Minėtas projektas buvo finansuojamas 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonės „Ekologinio (pažintinio) turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtra“.

Koncesininkui yra sudarytos tinkamos sąlygos, reikalingos sėkmingai turizmo centro veiklai: galimybės kompleksiškai teikti įvairias paslaugas, švari ir sveika gamtinė aplinka, geras susisiekimas, tiesioginis ryšys su Aukštaitijos nacionalinio parko objektais, kurie tvarkomi kitų ES paramos projektų lėšomis, skirtomis Aukštaitijos nacionalinio parko infrastruktūros sukūrimui bei atnaujinimui.

Turizmo komplekse Palūšėje privatus subjektas bus įpareigotas pritaikyti ir/arba įrengti infrastruktūrą pažintinio (ekologinio) turizmo, aktyvaus poilsio bei sveikatos gerinimo paslaugų teikimui, vykdyti ūkinės–komercinės turistų aptarnavimo ir susijusias veiklas: apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, konferencijų salių, restorano–kavinės,  turizmo inventoriaus ir pirties nuomą bei kitas ūkines–komercines veiklas, skirtas turistų, lankytojų aptarnavimui ir turizmo paslaugų patrauklumo Palūšėje didinimui.

Susidomėjus  prašome kreiptis į Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie AM Turto valdymo skyriaus vedėją Romą Bužinską – r.buzinskas@vstt.lt

Informacija apie koncesijos konkursą bus skelbiama šiuose tinklapiuose: www.ppplietuva.lt; www.vstt.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje