Skip to content

Keliuose pernai nežuvo nė vienas žmogus

Rajono policija atsiskaitė visuomenei. Tačiau nors ši ne vienu skelbimu buvo kviečiama ateiti į susitikimą ir net dar iki jo visą mėnesį laukta klausimų, pastabų ar pasiūlymų policijai, pastarųjų, atrodo, visai negauta, o į susitikimą atėjo tik sauja visuomenės atstovų. Pusė jų politikai, nes ant nosies savivaldos rinkimai ir tautai reikia rodytis.  Kaip įprasta, į ataskaitinį susirinkimą susirinko daug svečių: rajono meras Henrikas Šiaudinis, vicemeras Gintautas Kindurys, Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Štabo Organizacinių reikalų skyriaus viršininkas Vaclovas Žylė, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Saulius Navarskas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Artūras Jatulis, tarnybos Sienos kontrolės skyriaus viršininkas Vladimiras Sidorenka bei Pūškų užkardos vadas Saulius Nekraševičius.

Pirmasis kalbėjęs Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Giedrius Kamarauskas supažindino su nusikalstamumu rajone, užregistruotomis ir ištirtomis nusikalstamomis veikomis. Pasidžiaugė, kad nors pernai nusikalstamų veikų, lyginant su  2013 m., padaugėjo 6 proc. (nuo 381 iki 406), jų ištyrimas yra vienas aukščiausių apskrityje. Be kitų nusikaltimų, nerimaujama dėl padažnėjusios telefoninių sukčių veiklos, kurie iš patiklių rajono gyventojų (daugiausia senyvo amžiaus) išviliojo ne vieną dešimtį tūkstančių litų. Paklaustas, ar tie sukčiai – mūsų rajono gyventojai, G. Kamarauskas sakė, kad ne. Tai kituose rajonuose gyvenantys ar kaliniai, atliekantys bausmę.

Viešosios policijos skyriaus viršininkas Donatas Šemeklis kalbėjo apie 2014 m. veiklą rajono savivaldybės teritorijoje teisės pažeidimų prevencijos, viešosios tvarkos užtikrinimo, eismo saugumo srityje. Pasakojo apie Viešosios policijos skyriaus darbinę struktūrą ir žmogiškuosius resursus, viešosios tvarkos užtikrinimą ir reagavimą į policijos registruojamus įvykius, avaringumo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimus, vykdomas prevencines priemones ir bendradarbiavimą su socialiniais partneriais. Išsamiai pristatė bendruomenės pareigūnų veiklą ir akcentavo, kad ji sunkiai įsivaizduojama be glaudaus bendravimo ir bendradarbiavimo su gyventojais, nuolatinio keitimosi informacija ir nuomonėmis. Todėl rajone kuriamos saugios kaimynystės grupės. Labiausiai vertintinas Viešosios policijos darbo rezultatas – pernai rajono keliuose vykusiuose eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus! Kaip jau ra64me, D. Šemeklis, baigdamas savo pasisakymą, informavo apie 2014 m. saugiausios rajono seniūnijos rinkimų rezultatus. Saugiausia rajono seniūnija tapo Linkmenų seniūnija, tod4l jos seniūnui Jonui Aleknai buvo įteiktas pažymėjimas ir speciali lentelė, patvirtinanti saugiausios rajono seniūnijos statusą.

Rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas, apibendrindamas padalinių vadovų pasisakymus, daugiau kalbėjo apie personalą, finansavimą, pasidžiaugė vykstančiu policijos komisariato pastato renovavimu. Sakė, kad rajono PK dabar dirba 55 darbuotojai, o geriausiais pernai buvo pripažinti pareigūnai: Alfredas Dinda ir Violeta Dindienė, Jelena Špakova, Zita Ulozienė. Pastebėjo, kad rajono policijos pareigūnų amžiaus vidurkis 33,5 metų, kai Lietuvos vidurkis – apie 40 metų. Pabrėžė, jog jis tikisi, kad bendromis pastangomis ir bendru sutelktu darbu ir šiais metais bus siekiama ne prastesnių rezultatų. Ypač svarbu išsaugoti policijos pareigūno autoritetą, visą laiką būti mandagiems, paslaugiems ir dėmesingiems kiekvieno į mus besikreipiančio žmogaus atžvilgiu. Taip pat išdėstė numatytas prioritetines kryptis 2015 m. Padėkojo kolektyvui už sėkmingą darbą pernai.

Už gerus padalinių darbo rezultatus Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas S. Navarskas antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklus „Už nuopelnus“ įteikė G. Kamarauskui ir D. Šemekliui. O geriausiems jau minėtiems pareigūnams suteiktos papildomos mokamos atostogos.

Rajono meras H. Šiaudinis paminėjo, kad dėl pareigūnų darbo problemų nėra, o jei jos ir atsiranda – greitai išsprendžiamos. Palinkėjo pareigūnams sėkmės tarnyboje. O kreipdamasis į svečią iš Policijos departamento, meras šypsodamasis sakė: „Yra įtarimų, kad Ignalinoje kartais nakvoja Lietuvos generalinis policijos komisaras, tad jo saugumui užtikrinti rajono policijai reikėtų skirti daugiau lėšų“.

Pasieniečių vardu kalbėjęs VSAT Ignalinos rinktinės Sienos kontrolės skyriaus viršininkas V. Sidorenka padėkojo pareigūnams už glaudų ir konstruktyvų bendradarbiavimą.

Policijos departamento atstovas V. Žylė pasidžiaugė sutelktu, darbščiu ir jaunu rajono policijos komisariato kolektyvu ir jo veikla. Paminėjo, kad pagrindinis policijos vertintojas yra visuomenė. Džiugu, kad gyventojų apklausų duomenimis išaugo pasitikėjimas policija, dabar ja pasitiki apie 70 proc. gyventojų. Tai yra labai aukštas procentas, bet apklausos parodė, kad dar vis pasitaiko ir grubių, nemandagių pareigūnų, atkreipė dėmesį į dar vis pasitaikančias korupcijos apraiškas. Su viena rajono politike jau po susirinkimo V. Žylė aiškinosi dėl jos paviešintos informacijos, kad pirmadieniais prie Ignalinos gimnazijos iš automobilio nuolat prekiaujama narkotikais Padėkojo savivaldos, bendruomenės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Ignalinos rinktinės atstovams už glaudų bendradarbiavimą, o pareigūnams palinkėjo sėkmės tarnyboje.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje