Skip to content

Varžėsi keturių bendruomenių komandos

Penktadienį rašėme apie Mielagėnų bendruomenės visuomenei pristatytą dar vieną – jau šeštą iš eilės – didelį projektą. Pagal LEADER programą įgyvendintas projektas, pavadintas „Gyventojų aktyvinimas ir laisvalaikio užimtumo gerinimas Mielagėnų seniūnijos bendruomenėje“. Už projektui skirtus 40 065 Lt (11 604 Eur) įrengtos dvi sporto salės, kur nuo šiol užsiėmimą gali rasti ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus žmonės. Tik netingėk – eik ir treniruokis, žaisk, varžykis. Ta proga surengtos keturių bendruomenių – Mielagėnų, Ceikinių, Rubelninkų ir Krikonių – sporto žaidynės. Susirinko didelis būrys įvairaus amžiaus sporto entuziastų, kurie varžėsi penkiose rungtyse: stalo teniso, biliardo, šachmatų, šaškių ir svorio kilnojimo.

Bemaž visos rungtys vyko tuo pačiu metu, o tie patys žmonės dalyvavo keliose rungtyse, todėl beveik tris valandas abiejose salėse vyko judėjimas ir šurmulys. Susumavus rezultatus, paaiškėjo visų rungčių nugalėtojai ir prizininkai, jiems vėliau buvo įteikti diplomai.

Stalo teniso turnyrą laimėjo Andrius Grinkevičius (Mielagėnai), antrąją vietą užėmė Andrius Bernatavičius (Mielagėnai), trečiąją – Robertas Mačėnas (Krikonys).

Biliardo (pulo) turnyro nugalėtoju tapo Ignas Mušinskas (Ceikiniai), kitas dvi vietas užėmė Karolis Bernatavičius (Mielagėnai) ir Modestas Filipavičius (Krikonys).

Kovas prie šachmatų stalų laimėjo Mečislovas Martinėnas (Ceikiniai), antras Andrius Grinkevičius (Mielagėnai), o trečioji vieta atiteko Ievai Čepulienei (Ceikiniai).

Ne mažiau atkakliai vyko ir šaškininkų turnyras, kurį laimėjo mielagėniškis Karokis Bernatavičius. Jam nedaug nusileido Jurgita Nasevičiūtė iš Ceikinių ir Modestas Miklaševičius iš Rubelninkų.

Svarsčio kilnotojai  projekto dėka svarsčio… nekilnojo. Yra nupirktas treniruoklis, kuriame nustatoma spaudimo jėga, lygi 16 ar 32 kg svarsčio kėlimo jėgai. Kiek kartų abiem rankom nulenkei treniruoklio „ragus“, tiek kartų pakėlei atitinkamą svorį. Prizininkai treniruoklio svertus nulenkė po 70–80 kartų. Varžytuves laimėjo Ričardas Malikėnas (Rubelninkai), antras liko Vygantas Miklaševičius (Rubelninkai), trečias – Almantas Bukauskas (Krikonys).

Įteikiant diplomus rungčių nugalėtojams, Mielagėnų bendruomenės pirmininkė Valė Švarcienė sakė: „Nesvarbu, kas kokią vietą užėmė, šįkart nugalėjo draugystė. Norėtųsi, kad sporto salės visada būtų taip gausiai lankomos visada, ne tik šiandien…“.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje