Skip to content

Mūsiškiai priskynė krepšį medalių

Jau rašėme, kad praėjusį savaitgalį Lietuvos žiemos sporto centre (LŽSC) prie Šiekščio (Žaliojo) ežero vyko jubiliejinių – dvidešimt penktųjų – „Žalgirio“ sporto draugijos žaidynių baigiamosios slidinėjimo varžybos. Nepaisant darganoto oro, į šias populiarias varžybas susirinko net 140 įvairaus amžiaus dalyvių, kurie buvo išskirstyti į devynias grupes. Visi siekė aukščiausių apdovanojimų, todėl sniego trasose netrūko azarto ir sportinio pykčio. Džiugu, kad tarp Žalgiriados prizininkų – gausus būrys mūsų rajono slidininkų.

Pirmąjį sidabro medalį ignaliniečiams tarp 13–14 metų mergaičių iškovojo trenerio Karolio Baltakio auklėtinė Ugnė Kastanauskaitė. Tikėtasi, kad ši perspektyvi slidininkė pajėgi laimėti ir aukso medalį, tačiau tądien ji lenktyniavo be savo trenerio, kuris buvo išvykęs į Europos mokinių olimpines žiemos žaidynes. Be trenerio paramos Ugnė 3 km trasoje 11 sek. pralaimėjo visaginietei Kotrynai Vaičytei.

Tačiau aukso medalį tokioje pat distancijoje savo amžiaus moterų grupėje pelnė nepailstanti ne tik slidinėjimo, bet ir dviračių sporto veteranė Ramunė Arlauskienė. Antrą sidabro medalį rajonui pelnė Jokūbas Mačkinė, lenktyniavęs taro 14-mečių berniukų. Tokios pat spalvos apdovanojimas pirmąkart sportinėje karjeroje sužibo ir LESTO darbuotojo Raimundo Guogos rankose. Jis tik nežymiai pralaimėjo nuolatiniam šių žaidynių čempionui Valerijui Semionovui iš Zarasų.

Sidabrą tarp vyriausių dalyvių iškovojo ir LŽSC direktorius Bronislavas Cicėnas. Kiek netikėtai prieš pat finišą jį aplenkė mažai pažįstamas ir jaunesnio amžiaus slidininkas iš Elektrėnų Mindaugas Dinda. Pasak B. Cicėno, jis dėl užimtumo šioms varžyboms negalėjo geriau pasiruošti, bet startu 60-šimties metų slenkstį peržengęs sporto veteranas liko patenkintas.

Bendrą rajono slidininkų medalių taupyklę papildė ir Deimantas Kliševičius, tarp vyrų iškovojęs bronzos medalį 5 km trasoje. Pradžiugino ir Karolis Paukštė, tarp vyrų pelnęs sidabro medalį 10 km atkarpoje, taip pat tokios pat spalvos apdovanojimą iškovojęs Kęstutis Šinkūnas. Visai nedaug nuo apdovanojimų liko dar du ignaliniečiai – Vytenis Krasauskas ir Mykolas Mačiulis.

Antroji žaidynių diena mūsiškiams buvo dar sėkmingesnė, kai vyko estafečių varžybos. Labiausiai nudžiugino ignaliniečių ketvertas: Ramunė Arlauskienė, Kazimiera Strolienė, Bronislavas Cicėnas ir Raimundas Guoga. Jie beveik minute aplenkė pagrindinius konkurentus iš Trakų ir nuskynė aukso medalius. Prie šios pergalės svariausiai prisidėjo abi moterys, kurios nuo pat starto atitrūko nuo savo persekiotojų, o Broniui ir Raimundui beliko tik pergalingai užbaigti lenktynes. Labiausiai šia pergale džiaugėsi R. Guoga, kuris tokios vertės medalį laimėjo pirmąkart.

Pagirtinai lenktyniavo ir jaunieji slidininkai J. Mačkinė, A. Teteriukovas ir R. Šimkūnas, kurie, startuodami jungtinėse Ignalinos, Anykščių ir Visagino estafečių komandose, iškovojo sidabro ir bronzos medalius.

Žaidynių nugalėtojams ir prizininkams apdovanojimus įteikė rajono meras Henrikas Šiaudinis, „Žalgirio“ draugijos prezidentas Vytas Nėnius ir Lietuvos sporto departamento direktoriaus patarėja, mūsų kraštietė Milda Laurutėnaitė.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje