Skip to content

Neteko meškerėlės ir grąžto

MI informacija

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Ignalinos rajono agentūrų pareigūnai, kartu su neetatiniu inspektoriumi, organizavo gyvosios gamtos apsaugos reidą, kurio metu buvo tikrinami žvejai mėgėjai ir medžiotojai. Iš viso buvo patikrinta 11 vandens telkinių kuriuose žvejojo 27 žvejai mėgėjai. Taip pat patikrinta 10 medžiotojų.

Už mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus buvo surašyti 5 administracinės teisės pažeidimo protokolai. Šiurkščiausias pažeidimas nustatytas Svirkų ežere, kur V.M. žvejojo be reikiamo leidimo žvejybai  ir naudojo masalui žuvelę. Už šį mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą  jam bus  paskirta administracinė bauda pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuo 115 iki 289 eurų  ir konfiskuoti žvejybos įrankiai bei ledo grąžtas. Kitiems žvejams buvo surašyti protokolai už žvejybą be tinkamo leidimo ir už tai nustatyta tvarka bus paskirtos nuobaudos.

Tikrinant medžiotojus, nustatytas vienas atvejis, kai medžiotojų būrelio „Birvėta“ medžiotojas į medžioklę išėjo be galiojančios duomenų pateikimo sąvadui žymos. Jam bus paskirta administracinė nuobauda numatyta  LR ATPK 85 str. 1d.

Taip pat žvejams primename, kad nuo vasario 1 d draudžiama žvejoti lydekas.

Apie pažeidimus ir gamtai daromą žalą galima informuoti aplinkos apsaugos pareigūnus tiesiogiai arba pranešti Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje