Skip to content

Draudimų nepaiso

Suaktyvinus gyvosios gamtos išteklių naudojimo kontrolę, sugriežtinus taisyklių reikalavimus bei sankcijas už pažeidimus, pažeidėjams atėjo sunkūs laikai. Taip pat reikia pripažinti, kad ženkliai išaugo ir piliečių sąmoningumas, kurie nelieka abejingi daromiems pažeidimams ir nedelsdami praneša atitinkamoms tarnyboms. Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Ignalinos rajono agentūros pareigūnai, į pagalbą pasikvietę neetatinį inspektorių, vasario 4 d. vykdė žuvų išteklių naudojimo kontrolės reidą rajono ežeruose. Reido metu patikrini 9 ežerai, kuriuose žvejojo 19 žvejų mėgėjų.

Nepaisydami šiuo metų laiku galiojančių draudimų žvejoti lydekas ir masalui naudoti žuvelę, žvejai drįsta surizikuoti. Kiauno ežere nustatytas 1 šiurkštus pažeidimas, kur I. S. žvejojo naudodamas masalui žuveles. Už šį mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą jam bus paskirta administracinė bauda (pagal ATPK 87 str. 3 d.) nuo 115 iki 289 eurų, taip pat konfiskuoti žvejybos įrankiai bei ledo grąžtas. Lydekų pažeidėjas pagauti nesuspėjo, tad galime pasidžiaugti, kad gamtai žala nepadaryta.

Pastebėta, kad neteisėtos žvejybos mėgėjai renkasi kuo atokesnius vandens telkinius, kur, jų manymu, maža tikimybė, kad pasirodys aplinkosaugos pareigūnai. Taip manė ir Grikiapelės k. gyventojas N. R., nes žvejoti draudžiamu būdų (masalui naudojant gyvas žuveles), susiruošė į Labakaršio ežerą, kurį iš visų pusių supa miškai, o ir žveją mėgėją čia retai sutiksi. Net 17 šakotinių pastatė. Tačiau… Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai minėto piliečio sumanymą pavertė niekais. Paėmė neteisėtoje žvejyboje naudotus įrankius ir priemones, surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą. Šio piliečio laukia sankcijos pagal ATPK 87 str. 3 dalį – bauda nuo 115 iki 289 eurų su paimtų įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje