Skip to content

„Žuvėdra“ prarado čempionės karūną

Rajono pirmenybių taurę, aukso medalius ir čempionų titulą laimėjo „Chebros“ komanda

Praėjusį šeštadienį Sporto ir pramogų arenoje baigėsi rajono vyrų 2014–2015 m. krepšinio pirmenybių finalinės varžybos, kuriose dėl trečios vietos kovojo Strigailiškio ir Švenčionėlių „Aitvaro“, o finale rungtyniavo nuolatinės varžovės – „Žuvėdros“ ir „Chebros“ komandos.

Mažąjį finalą pirmieji pradėjo Strigailiškio ir Švenčionėlių „Aitvaro“ krepšininkai, kurie aiškia persvara pralaimėjo pusfinalio varžybas. Švenčionėliškiai 71:101 pralaimėjo „Žuvėdrai“, o strigailiškiečiai net 90:137 – „Chebros“ komandai. Šių dviejų pralaimėjusių komandų tarpusavio dvikova vyko atkakliai ir permainingai. Jeigu srtigailiškiečiai būtų žaidę stipriausios sudėties, tai nelengva būtų nuspėti, kuo būtų pasibaigusi ši dvikova. Bet komandoje tik Darius Dubaka kiek atkakliau priešinosi jauniesiems „Aitvaro“ krepšininkams, vadovaujamiems Tado Garlos. Todėl šio trenerio auklėtiniai laimėjo rungtynes 79:73 ir, kaip ir pernai, iškovojo trečiąją vietą ir bronzos medalius.

Gausiai susirinkę krepšinio mėgėjai su didesniu susidomėjimu laukė finalinės dvikovos tarp daugkartinių čempionų „Žuvėdros“ ir „Chebros“ komandų.

Rungtynių pradžia nesėkmingai susiklostė čempionų komandai, kuri, žaisdama be trijų lyderių, jau pirmąjį ketvirtį pralaimėjo 16:29. Ir po pertraukos „Chebros“ krepšininkai neišleido iniciatyvos iš savo rankų, laimėdami kėlinį 51:29. Po šio netikėto nokdauno sunku buvo tikėtis, kad „Žuvėdros“ komandai pavyks bent kiek sušvelninti atsilikimą. Tačiau trečiajame kėlinyje rungtynių eiga pastebimai pasikeitė ir „Žuvėdra“ laimėjo šį kėlinį 40:30. Rungtynių pabaiga buvo labai permaininga. Tik likus žaisti kelioms minutėms, prabilo „Chebros“ snaiperiai Mindaugas Gelžinis, Darius Kibildis bei Liudvikas Rukšėnas, kurių dėka ir baigėsi rungtynės jų naudai – 101:88.

Šiose rungtynėse net 21 tritaškį pelnė nugalėtojų komanda, 15 tritaškių įmetė „Žuvėdros“ krepšininkai, bet jiems nepavyko ir po dvejų metų pertraukos teko čempionų karūną pereisti „Chebros“ komandai. Ji laimėjo pirmenybių taurę ir aukso medalius.

„Žuvėdros“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Tomas Gasparavičius, surinkęs 33 taškus, tarp jų – 7 tritaškius. Po 26–27 taškus pelnė Žygimantas Kulda ir Ugnius Luneckas. Tarp čempionų po 23 taškus surinko M. Gelžinis ir D. Kibildis.

Rezultatyviausiu žaidėju pripažintas M. Gelžinis, jam įteiktas specialus prizas. Beje, M. Gelžinis, kurį laiką yra žaidęs ir LKL pirmenybėse. Kiti „Chebros“ žaidėjai teberungtyniauja kai kuriose Vilniaus m. komandose. Todėl jie aktyviai naršė po „Žuvėdros“ komandos gynybos užtvaras ir rezultatyviai užbaigdavo atakas. Po šio pralaimėjimo daugkartinių čempionų vyr. treneris Albertas Cicėnas ir nuolatinis komandos rėmėjas Petras Mačiulis nė kiek nenusiminė ir patikino komandos gerbėjus, kad ateityje pasistengs susigrąžinti čempionų vardą.

Autoriaus nuotr.

Trečiąją vietą pirmenybėse vėl iškovojo Švenčionėlių Aitvaras Čempionų taurė įteikta „Chebros“ komandos kapitonui Egidijui Kazimėrėnui Rezultatyviausio žaidėjo prizas įteikiamas Mindaugui Gelžiniui Naujųjų rajono čempionų komanda kartu su treneriu G. Motiejoniu Vicečempionai, Žuvėdros komanda

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje