Skip to content

Magiškoji žmogaus galia slypi plaukuose

Kad ir kaip besipriešintume, ankstyvas pavasaris, išjudinęs gamtą, verčia ir mus judėti, imtis naujos veiklos, būtinai kažką keisti. Dažniausiai pirmasis pokyčių žingsnis – apsilankymas kirpykloje. Nebūtinai pokyčiai turėtų būti ekstremalūs, galima pradėti nuo lepinančios kaukės plaukams, pagardinant apsilankymą intelektualiais pokalbiais su kirpėja. Beje, visai atstojančiais pokalbį su psichologu (neturiu nieko prieš šios srities specialistus, bet esu tikra, kad kur kas yra veiksmingesnis ir įdomesnis pokalbis su protingu draugu, nei su bet kokiu psichologu – autor. past.). Pasak pašnekovės, kirpėjos Linos LEKAVIČIENĖS, mūsų kultūra leidžia žmonėms manyti, kad kiekvieno mūsų gyvenimo būdas ir plaukų stilius yra asmeninis skonio reikalas, bet, ar tikrai taip yra…

Žmogaus Siela gyvena plaukuose

Žmonėms įprasta manyti, kad plaukas yra kažkoks priedas prie kūno, kuris padeda keisti išvaizdą, o kirpėjas yra tas žmogus, kuris sugeba meistriškai tai padaryti. Kirpėja Lina išdavė paslaptį, kad viskas yra kur kas sudėtingiau – pasigilinus į istoriją ir pasidomėjus senovės išminčių tiesomis, keičiasi požiūris ne tik į plauką, bet ir į kirpėjus, ir net į pačią gyvenimo filosofiją.

„Nuo senovės tikima, kad plaukuose slypi žmogaus gyvybinės jėgos. Tarkim, frankų karaliams nuo vaikystės nekirpdavo plaukų, mat plaukų nukirpimas reiškė sosto paveldėjimo teisės atsisakymą. Jauni senovės germanų kariai nekirpdavo nei plaukų, nei barzdos tol, kol nenukaudavo pirmojo priešo. O senovės Egipte vaikams prie smilkinio visuomet palikdavo nenukirptą sruogą, kuri būdavo nukerpama vaikui sulaukus pilnametystės. Ir mūsų krašte vaikams dėl parazitų skutant galvas, ant kaktos palikdavo bent kuokštelį plaukų, kad siela turėtų kur prisiglausti. Tikėta, kad nuskutus visus plaukus, iškiltų pavojus, jog siela gali palikti vaiką. Šamanai, burtininkai, žyniai ir kai kurių religijų dvasininkai taip pat nekerpa plaukų, nes laiko juos subtiliosios energijos tarpininkais. Teko skaityti, jog plaukai – tai galinga energetinė substancija, savotiškos „antenos“, kuriomis žmogus susijęs su kosmosu, o mokslininkų tyrimais patvirtinta, kad plaukų nebuvimas žmogui padeda nesirgti ir… slėpti informaciją apie save! Gal todėl galvas skuto senovės kariai, o iki šiol – ir budistų vienuoliai. Karo žygių metu taip saugotasi nuo ligų ir sužeidimų, taip pat nuo priešiškai nusiteikusių žynių ir burtininkų, besistengiančių įsiskverbti į mintis“, – pokalbį apie plaukų galią pradeda kirpėja Lina.

Galia ir atmintis

„Daugelyje tautų netekėjusios merginos nešioja ilgus palaidus plaukus, kurie turi magiškų galių, pritraukia vyrus. Ir mūsų moterys, norėdamos patraukti jas dominančio vyriškio dėmesį, paleidžia plaukus, galvos judesiu juos atmeta nuo veido, suka ant piršto plaukų sruogas. Taip sustiprinamas energetinio lauko dydis ir stiprumas. Žinoma, dažniausiai tai daroma nesąmoningai. Tačiau ne veltui sakoma, kad visos moterys šiek tiek raganos – instinktyviai jaučia, kaip siekti savo tikslų.

Vis dėlto, svarbus ir tai, kad plaukai glaudžiai susiję su atmintimi. Yra  prietaras – nesikirpti prieš egzaminą, kad neištiktų nesėkmė. Pasirodo, kad  kartu su plaukais galima „nukirpti“ atmintį. Tačiau dažniau manoma, kad su plaukais nukerpama ne informacija, o su praeities įvykiais susijusios emocijos: nukerpi plaukus ir nemalonius žmones bei įvykius prisimeni, bet jie tavęs taip nebejaudina ir nebeskaudina. Ne veltui sakoma, kad plaukų trumpinimas ir dažymas gydo net ir nuo nelaimingos meilės. Be abejo, plaukus nudažius, buvę jausmai neišnyksta, tačiau jie tarsi pakeičia spalvą, t. y. praeities įvykiai pradeda atrodyti kitaip ir neturi tave blogai veikiančių emocijų. Dar yra prietaras nesikirpti nėščiosioms. Kai kas mano, kad jei moteris kirpsis, tai vaiko bus silpni plaukai ir pan. Šiaip jau, senovės išminčių įsitikinimu, nėščiosios plaukų kirpimas turi įtakos iš motinos sukauptos informacijos perdavimui, o ne plaukų struktūrai ar sandarai. Plaukai susiję su žmogaus emocine būsena“, – patikina pašnekovė.

Kirpėjo rankose – kliento likimas

Kirpėja Lina pabrėžia: „Rytų išminčiai teigia, jog bet kuris žmogaus veiksmas lemia gyvenimo kokybės pokyčius. Net, atrodytų, paprasčiausias plaukų kirpimas gali pakeisti likimą. Palankios ir nepalankios dienos kirpti plaukus ir barzdą nustatomos pagal mėnulio kalendorių. Tikima, kad nukirpus plaukus palankią dieną, galima teigiamai pakreipti likimą, prailginti gyvenimą, privilioti sėkmę, pinigus ar meilę. Nusikirpus nepalankią – rizikuojama viską sugriauti ir prisišaukti bėdų.

Bendra taisyklė yra tokia: patrumpinus plaukus tomis dienomis, kai mėnulis yra augantis (jaunatis, delčia), plaukai ataugs greičiau. O nukirpus per pilnatį – augs lėčiau, bet stiprės nuo šaknų.

Ne mažiau svarbu – tinkamai pasirinkti kirpėją. Didelė dalis jūsų sėkmės priklauso ne tik nuo kirpėjo meistriškumo, bet ir nuo jo emocinės būsenos, energetikos. Paniurusio, suvargusio, nelaimingo ir ant viso pasaulio dantį griežiančio kirpėjo būsena tikrai įtakos ir jūsų savijautą, o ne tik plaukų kritimą, kirpimo lengvumą, tobulumą.

Plaukai – nervų sistemos pratęsimas

„Norite – tikėkite, norite – ne. Papasakosiu VA medicininėje ligoninėje dirbusio licencijuoto gydytojo pasakojimą, apie karinį eksperimentą „Šukos“. Vietnamo karo metu specialiųjų pajėgų karo tarnybai buvo atsiųstas slaptas eksperimentas „Šukos“. Amerikos indėnų buvo ieškoma talentingų skautų, stiprių ir jaunų vyrų, ypač su beveik antgamtiškais sugebėjimais. Šie kruopščiai atrinkti vyrai buvo dokumentuoti kaip stebėjimo ir išlikimo eksperimentai. Į juos buvo žiūrima kaip į super kareivius.

Rimtos priežastys ir nesėkmes paskatino vyriausybę susitarti dėl brangių naujokų bandymų, ir štai kas buvo rasta. Paklausus apie jų užduočių neįvykdymą, vyresnio amžiaus naujokai atsakę, kad gavo reikalavimus pasitrumpinti plaukus karišku stiliumi, nusitrumpinę jie nebegali nujausti priešo, nebejaučia „šeštojo pojūčio“, jų intuicija tapo nepatikima, jie nebeįstengė suprasti subtilių ženklų, taip pat nebegauną subtilios ekstrasensinės informacijos.

Testų institutas Indėnų kariškiams leido pasilikti ilgus plaukus ir išbandyti juos įvairiose srityse. Tada bus atrinkti du vyrai su tais pačiais bandymų rezultatais. Vienam iš dviejų leis pasilikti ilgus plaukus, o kitam padarys karišką šukuoseną. Tada šie du vyrai darys tą patį testą iš naujo.

Vyras ilgais plaukais išlaikė testą aukščiausiais rezultatais, vyras trumpais plaukais neišlaikė testo, nors turėdamas ilgus plaukus tą testą atliko aukščiausiais rezultatais.

Tas pats vyras po to, kai praėjo testus, buvo apkirptas karišku stiliumi ir išbandytas tuose pačiuose testuose. Trumpais plaukais jis neišlaikė testų, kuriuos anksčiau praėjo.

Plaukai yra nervų sistemos pratęsimas, jis gali būti vertinamas kaip nervų organas. Labai išvystyti „jutikliai arba „antenos“ perduoda didelį kiekį svarbios informacijos į smegenų kamienus.

Plaukai ne tik perteikia informaciją į smegenis, taip pat jie spinduliuoja energiją, elektromagnetinės energijos išspinduliuoja į išorinę aplinką informaciją iš smegenų. Tai buvo pastebėta tada, kai asmuo buvo nufotografuotas ilgais plaukais, o vėliau iškarpytais. Iškarpyti plaukai trukdo siųsti ir gauti informaciją iš aplinkos.

Nesakau, kad visi dabar turime verstis per galvą – auginti plaukus arba skustis plikai – bet visiškai nekreipti dėmesio į nematomas galais ir senovės išminčių atradimus nebūtų labai jau protinga. Kas paneigs, kad didžioji dalis iš pirmo žvilgsnio mums neįkandamų esminių sprendimų žiūri mums į veidą kiekvieną rytą, kai matome save veidrodyje“, – filosofiškai svarsto kirpėja Lina.

M. Krapausko nuotr.

Daugiau: PLAUKŲ GUMYTĖS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje