Skip to content

„Žuvėdra“ rengiasi pirmajam jubiliejui

Kovo pabaigoje viešbučiui restoranui „Žuvėdra“ sukaks 10 metų. Visą tą dešimtmetį ji išlieka populiari tiek ignaliniečių, tiek užsienio svečių poilsio vieta. Rudenį ir žiemą įstaigą daugiau lanko vietiniai gyventojai ar lankytojai iš kaimyninių rajonų, o vasarą – turistai, grupės iš tolesnių Lietuvos rajonų ir užsienio, Ignalinoje stovyklaujantys sportininkai.

Pasak „Žuvėdros“ savininko Petro Mačiulio, per dešimtį metų ženkliai išsiplėtė paslaugų spektras, atsirado daug pramogų. Jau vien ką reiškia pramogų parkas, kokio nėra aplinkiniuose rajonuose (žiemą jis neveikia, lankytojų vėl lauks nuo balandžio vidurio). Jame laiką smagiai leidžia jaunimo grupės ar šeimos. Viešbutyje yra 22 vietos, jis pernai gavo 8,5 balo įvertinimą (aukščiausias balas – 10). Apačioje yra dar viena 30 vietų banketų salė, kuri savaitgaliais beveik visada būna užimta – švenčiami gimtadieniai, kitos šventės.

„Per 10 metų „Žuvėdroje“ iškepta 247 000 picų, išgerta apie 6 tonos kavos pupelių, 78,5 tonos pilstomo alaus. Jaunimas dažniausiai valgo picas ir sako, kad niekur Lietuvoje skanesnių, nei pas mus, jų nevalgė. Nors pica – itališkas patiekalas, bet net pabuvoję toje šalyje ir ten valgę picas teigia – „Žuvėdroje“ skanesnės. Pas mus lankėsi ir viešbutyje nakvojo svečių iš daugelio Europos šalių, Turkijos, Izraelio, taip pat net iš Naujosios Zelandijos, Australijos, Kanados ir kitų tolimų šalių. Užsieniečius žavi mūsų alus, maistas, gamta ir tvyranti ramybė. Daugelis užsieniečių ypač mėgsta natūralios mėsos patiekalus, dažnai jų užsisako po kelias porcijas“, – pasakoja P. Mačiulis.

Įstaigos direktorė Aldona Kliaugaitė atskleidė kai kurių virtuvės paslapčių. Viešbučiai vertinami balais ir žvaigždutėmis, o restoranų virtuvės – „puodeliais“. Komisijos tikrina virtuvę kasmet. „Žuvėdros“ virėjų triūsas pernai antrąkart gavo aukščiausią įvertinimą – „5 puodelius“. Apie tai informuoja ir atitinkamas lipdukas ant lauko durų.

 „Su lankytojais būna įvairių kuriozų. Pirmąkart užsukę užsieniečiai visada užsisako lietuviškos klasikos – šaltibarščių ir cepelinų. Tačiau tik paragauja ir pastumia į šoną. Mums įprasti ir mėgstami patiekalai jiems nesuprantami ir nevalgomi. Mūsų barmenės moka užsienio kalbų ir bendravimo problemų su užsieniečiais nekyla. Tačiau kartą į keblią situaciją buvom patekę, kai užsuko grupė nebylių. Kaip su jais susišnekėti? Dar kebliau buvo, kai jie panoro išbandyti pramogų parko privalumus, nes nežinojome, kaip juos instruktuoti. Šiaip taip išsisukome“, – juokiasi A. Kliaugaitė.

Ateinančio jubiliejaus proga „Žuvėdros“ technologė-virėja Renata Ryliškienė keturiuose MI penktadienio numeriuose pateiks po vieną firminio populiaraus patiekalo iš savo virtuvės receptą. Šiandien spausdiname pirmąjį – vištienos kepsnį „Žuvėdra“. Receptus spausdinsime tik tuos, kurių patiekalus galima pagaminti namuose. Mat yra tokių, kuriuos namų sąlygomis pagaminti sunku. Tarkim, itin populiaraus varškės pyrago, nes jam iškepti vartojami specialūs miltai, kokių parduotuvėje nenusipirksi.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje