Skip to content

Sunki pergalė

Šeštadienį „Ignalinos“ krepšininkai atsakomąsias atkrentamąsias rungtynes namuose žaidė su „Pakruoju-Lygumų ŽŪB“ komanda. Ignaliniečiai išvykoje pro pratęsimo buvo įveikę parkuojiškius 103:100. Todėl buvo tikimasi, kad namuose pavyks nesunkiai nugalėti svečius.

Gal tuo patikėjo ne tik žiūrovai, bet ir patys krepšininkai. Tačiau jau pati rungtynių pradžia aikštelės šeimininkams susiklostė nesėkmingai ir jie pirmą kėlinį po rezultatyvių svečių tolimų metimų pralaimėjo net 15:34. Po pirmosios pertraukos mūsiškiai pastebimai sukruto ir pradėjo geriau gintis, leidę svečiams pelnyti tik 9 taškus. Bet trečiajame kėlinyje jie vėl išsiveržė į priekį, nors ignaliniečiai pirmąkart buvo persvėrę rezultatą savo naudai. Ketvirtasis kėlinys vyko permainingai ir atkakliai. Lemiamomis minutėmis kaip niekad sėkmingai sužaidė komandos vadovas Mantas Ilgūnas, pelnęs net 4 tritaškius. Lemiamas iš jų buvo baigiantis rungtynėms, kai dar nebuvo aišku, kuri komanda švęs pergalę. Bet galutinį tašką padėjo Donatas Janavičius ir pergalė buvo pasiekta 4 taškų skirtumu – 87:83 (15:34, 21:9, 18:25, 33:15). Tai buvo antroji pergalė, nulėmusi atkrentamųjų varžybų baigtį.

Šiose rungtynėse nesisekė rezultatyviau žaisti pirmųjų rungtynių lyderiui Mantui Kibildžiui, išvykoje pelniusiam net 37 taškus. Šįkart jis surinko tik 8, sėkmingiausiai žaidė Ugnius Luneckas, pelnęs 30 taškų. 12 taškų surinko Mantas Ilgūnas, o po 9 – Rolandas Matulis ir Žygimantas Kulda.

Kitas atkrentamąsias rungtynes ignaliniečiai žais su Pabradės „TTS-Telesfera“: kovo 14 d. – išvykoje, o kovo 21 d., 14 val. – namuose. Ši komanda buvo stipriausia pogrupyje, iš 16 žaistų rungtynių pralaimėjusi tik dvejas, o atkrintamosiose varžybose du kartus nugalėjo Kelmės krepšininkus. Pabradiškiai pogrupyje abu kartus įveikė ir ignaliniečius. Taigi bus sunku.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje