Skip to content

Gyvasis mikrofonas sugrįžo švęsti Kovo 11-osios

MI informacija

Tampa tradicija rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje išradingai minėti didžiąsias valstybės šventes. Jau antrą kartą surengta akcija „Gyvasis mikrofonas“. Kovo 10 d., Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-tųjų metinių proga, bibliotekoje nuo pat ryto šurmuliavo mažieji bibliotekos lankytojai, vėliau prie jų prisijungė ir suaugusieji.

Pirmieji sveikino Lietuvą Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos „Bitučių“, „Žiogelių“, „Želmenėlių“ grupių vaikai su savo auklėtojomis Marina Čeponiene, Asta Lunckiene, Jūrate Kolosoviene, Nijole Kupetiene. Ekrane, keičiantis praėjusių metų „Gyvojo mikrofono“ vaizdams, vaikai nuoširdžiai skaitė Vytės Nemunėlio, Janinos Degutytės, Maironio eiles, dainavo daineles, kartu su auklėtojomis paruošė šventines programėles.

Vėliau, linksmai nusiteikę, paskaityti poezijos atskubėjo ir Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos 1c, 2b, 2c, 3c klasių moksleiviai su mokytojomis Dalia Vilčinskiene, Nijole Medzevičiene, Janina Jusiene, Rita Papšiene. Džiugu, kad jau antrus metus į tokį renginį atėjo mokytoja Jolita Dindienė su 7 c klasės moksleiviais. Šiais metais „Gyvasis mikrofonas“ sukvietė 137 mažuosius lankytojus, jiems ši akcija prilygo stebuklui.

Kol vieni skaitė eiles ar dainavo, kiti lankstė geltonus, žalius, raudonus malūnėlius, kuriais papuošė biblioteką, spalvino ilgą trispalvę vėliavą, pynė apyrankes sau ir savo draugams, bibliotekos kieme spalvotomis kreidelėmis piešė gražiausius piešinius Tėvynei. Didelio susidomėjimo sulaukė abonemente veikusi turtinga spaudinių paroda „Atgimimo nenutrūkstantis kelias…“, kurioje buvo eksponuojamos istorinės knygos, spalvingi albumai su Lietuvos vaizdais, heraldika, monetomis.

Popiete į biblioteką rinkosi suaugusieji. Skaitymams buvo pasirinkta Almos Karosaitės, Justino Marcinkevičiaus, Vinco Mykolaičio-Putino, Jono Strielkūno, Vytauto Mačernio, Juozo Nekrošiaus, Antano Miškinio, Prano Vaičaičio, Ciekso Žalbungio, Lacrimos, Bernardo Brazdžionio, Jono Kossu-Aleksandravičiaus ir daugelio kitų poetų kūryba, iš viso 29 tekstai. Lietuvai dainas ir eilės skyrė Milda Dikmonienė, Olga Paukštienė, Marius Kraptavičius, Danutė Jatulienė, Gražina Jonikienė, Vytautas Lekavičius, Birutė Kazlienė ir kiti.

Diena su „gyvuoju mikrofonu“ neprailgo. Nuo 10 iki 16 val. Ignalinos viešojoje bibliotekoje ir gatvėje skambėjo poezijos posmai ir dainos, kviesdami praeivius užsukti į biblioteką, padainuoti ar perskaityti mėgstamą eilėraštį…

Visi apsilankiusieji liko sužavėti šia gražia akcija ir tikisi, kad ji sugrįš ir kitais metais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje