Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

Rado bravorą ir šovinių

Dar vasario 25 d. gauta informacija, kad Vidiškių sen., Rimšėnų kaime gyvenantis 39-erių vyras namuose ar jam priklausančiose patalpose laiko aparatą naminei degtinei gaminti. Kovo 13 d. rajono policijos komisariato pareigūnai atliko kratą, nes buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 201 str. (dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo). Kratos metu rastas ir paimtas ne tik aparatas naminei degtinei gaminti, bet ir apie 2 litrus skaidraus skysčio, kaip įtariama naminės degtinės, 40 litrų talpa su raugu (broga) ir 18 šovinių. Kratos metu paimtiems daiktams paskirta ekspertizė.

Pagal BK 201 str. numatytą pažeidimą asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų, o pagal BK 253 str. (neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis) numatytą pažeidimą asmuo baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Vagystė

Kovo 21 d. visaginietė pareiškė, kad atvykusi į savo sodybą Kazitiškio sen. pastebėjo, jog išdaužus namo prieangio lango stiklą buvo įsibrauta į namą ir iš kambario pavogtas skaitmeninės televizijos priedėlis. Nuostolis – 20 eurų. Name signalizacija neįrengta, turtas draustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepsnojančios žolės kronikos

Kovo 20 d. pranešta dar apie keturis degančios žolės gaisrus. N. Daugėliškyje (Ignalinos g. 7) išdegė apie 20 arų žolės.  Priežastis – neatsargus žmogaus elgesys. Antagavės k. išdegė 100 arų žolės. Užgesinta parankinėmis priemonėmis. Apsaugotas gyvenamasis namas. Įvykis tiriamas. Didžiasalyje išdegė apie 350 arų žolės. Įvykis tiriamas. Mielagėnų sen., prie Paliesiaus dvaro išdegė apie 650 arų žolės. Įvykis tiriamas

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje