Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

Vagystė

Kovo 23 d. Ignalinoje, Atgimimo g., įsibrauta į butą ir pavogtas mobiliojo ryšio telefonas. Nuostolis – 70 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamasis sulaikytas.

Liepsnojančios žolės kronikos

Kovo 24 d. rajone vėl liepsnojo laukai ir pievos. Ugniagesiai gavo penkis iškvietimus malšinti liepsnų. N. Daugėliškio sen., Kazimieravo k.,  išdegė apie 150 arų,  Molinės ir Šiūlėnų k. –  po100 arų žolės. Įvykiai tiriami. Linkmenyse išdegė 300 arų žolės, čia žolė užgesinta vandeniu ir parankinėmis priemonėmis. Įvykis tiriamas. Ceikinių sen., Rubelninkų k., išdegė apie 100 arų. Įvykis tiriamas.

Pasieniečių taikinyje – kontrabanda…

Pirmadienį Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pasieniečiai Zarasų r. patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Opel Astra“. Jį vairavo 48-erių vyras. Kartu, kaip keleivė, vyko 52-ejų jo sutuoktinė. Abiejų asmens ir transporto priemonės registracijos dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnai turėjo žinių, kad automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. Ši informacija pasitvirtino – „opelio“ salone bei bagažinėje aptiktos kartonines dėžės, o jose – 600 pakelių baltarusiškų cigarečių. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką rūkalų savininke prisistačiusiai moteriai Pūškų užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų. Automobilis ir juo gabentas cigarečių krovinys laikinai saugomi Puškų užkardoje.

…Ir nelegalai

Ketvirtadienį Pūškų užkardos pasieniečiai sustabdė du automobilius latviškais valstybiniais registracijos numeriais. VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos iš kolegų Latvijoje apie galimai vykdomą nusikalstamą veiką. Todėl pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į penkis vyrus, sėdėjusius automobilyje. Visi jie – Vietnamo piliečiai. Užsieniečių amžius nuo 18 iki 44 metų amžiaus. Ignalinos rinktinės pareigūnai latvius uždarė į areštinę. Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už minėtą nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Vietnamiečiai šioje byloje kol kas yra liudytojai.

Ieškomas arklio šeimininkas

Kazitiškio sen., prie Grybėnų, pastebėtas pabėgęs arklys. Jį dabar globoja UAB Fintera darbuotojai Daržininkų kaime ir nori, kad atsilieptų arklio savininkais ir jį pasiimtų. Spausdiname arklio nuotrauką, gal kas atpažins, kieno jis yra? 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje