Skip to content

Įsigaliojus elektros kainos lengvatai

MI informacija

Nuo šių metų balandžio 1 d. Ignalinos AE regiono gyventojams įsigaliojo lengvata elektros energijos kainai. Nuolaida galios nuo balandžio mėnesio suvartotai elektros energijai, tad mažesnes kainas reikės taikyti, kai už suteiktas paslaugas bus atsiskaitoma gegužę. Vyriausybės sprendimu, nuo balandžio 1 d. iki šių metų gruodžio 31 d. Visagino miesto, Ignalinos ir Zarasų savivaldybių gyventojams bus pradėta taikyti 20 proc. mažesnė elektros energijos kaina.

* Nuo 2015 m. balandžio 1 d. „Standartinio“ vienos laiko zonos tarifo plano, kuriuo šiuo metu atsiskaito 70 proc. privačių LESTO klientų, kaina Ignalinos regiono gyventojams, įskaitant minėtą nuolaidą, bus 10,32 euro cento (35,63 lito cento) už kilovatvalandę (kWh).

* Gyventojai gali pasirinkti mokėjimo planus pagal elektros vartojimo įpročius. Pavyzdžiui, namų ūkiai, kurie atsiskaito pagal „Standartinį“ dviejų laiko zonų tarifo planą, už balandį suvartotą elektrą mokės 11,28 euro cento (38,95 lito cento) už kWh dienos metu ir 8,08 euro cento (27,90 lito cento) už kWh nakties metu bei savaitgaliais.

* Turintys namuose stacionarią elektrinę viryklę gali rinktis planą „Elektrinės viryklės“. Mokant vienos laiko zonos tarifu – 10,16 euro cento (35,08 lito cento) už kWh, o turint dviejų laiko zonų tarifo planą – 11,12 euro cento (38,40 lito cento) už kWh dienos metu ir 8,00 euro centus (27,62 lito cento) už kWh nakties metu bei savaitgaliais. 

* Ignalinos regiono gyventojai, per metus suvartojantys nuo 2477 kWh ir daugiau, gali sutaupyti elektros energijai skirtų lėšų, pasirinkę planą „Namai“ ar „Namai plius“. Tokiu atveju mokama pastovi kainos dalis – atitinkamai 2,312 euro (7,983 lito) arba 4,632 euro (15,993 lito) per mėnesį, o suvartotai elektros energijai taikomos mažesnės kainos, palyginti su kitais tarifų planais.

Visiems klientams, pasirinkusiems dviejų laiko zonų tarifų planus ir suvartojantiems daugiau nei 30 proc. elektros energijos naktimis bei savaitgaliais 2015 m. ir toliau finansiškai bus naudinga rinktis dviejų laiko zonų tarifų planus.

Iki 2015 m. balandžio 1 d. Visagino, Ignalinos ir Zarasų savivaldybėse buvo taikomos tokios elektros energijos kainos, kaip ir visoje šalyje. Todėl atliekant mokėjimus už sausio, vasario ir kovo mėnesiais suvartotą elektros energiją, reikia taikyti įprastas elektros energijos kainas, kurias patvirtino Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Tam, kad būtų išvengta netikslumų mokėjimuose, Visagino, Ignalinos ir Zarasų rajonų gyventojai, turintys sutartis su LESTO ir nurodę kontaktus, apie naujas elektros energijos kainas bus informuojami asmeniškai – trumpąja SMS žinute ar elektroniniu paštu.

Visa aktuali informacija apie elektros energijos kainas skelbiama www.lesto.lt arba paskambinus trumpuoju LESTO klientų aptarnavimo telefonu 1802.

P. S. Elektros kainų lenteles išspausdinsime balandžio pabaigoje, kad nesusipainiotumėte ir sumažinta kaina nemokėtumėte jau už kovo mėnesį.  

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje