Skip to content

Ignalina be „Žuvėdros“ būtų, kaip sriuba be druskos

Prieš Velykas restorane viešbutyje „Žuvėdra“ švytėjo veidai, lūpomis bėgiojo šypsenos ir pakilios nuotaikos – įstaiga šventė pirmą apvalų dešimties metų savo veiklos jubiliejų. Vakaras buvo kviestinis, tad atėjo tikrieji „Žuvėdros“ draugai, verslo partneriai, pagalbininkai, rajono savivaldybės atstovai, dalyvavo ir kultūros ministras Šarūnas Birutis. Pirmoji vakaro dalis – oficialioji. Jai vadovavęs Eimantas Ramanauskas vieną po kito sveikinimo žodžiui prie mikrofono kvietė svečius. Tad padėkų, linkėjimų ir dovanų buvo – nors vežimu vežk. 

Kultūros ministras Š. Birutis sakė: „Kaip kultūros ministras pasakysiu, kad čia – kultūros vieta. Nes maistas ir laisvalaikis yra kultūros dalys. Kai geras maistas, gera kompanija, kyla daug gražių kūrybinių minčių ir idėjų. Per dešimt metų Petrui Mačiuliui, jo sūnui ir jo kolektyvui kilo daug minčių ir „Žuvėdra“ į miesto gyvenimą įnešė svarų savo indėlį. Kai atvažiuoju į Ignaliną visada žinau, kad yra vieta, kur galiu pakviesti savo svečią, susitikti su žmonėmis. Žinau, kad čia atėjus bus jauku, šilta, geras aptarnavimas. Ši vieta tarsi atspindi visą Ignaliną: ežeras, pušys, gaivus oras, vaizdas – vertas milijono. Tikiu, kad pagal gerb. Petro užmojus, jo bendravimą su verslu, savivaldybės institucijomis čia išvysime dar daug gražių idėjų ir naujovių. Linkiu „Žuvėdrai“ dar daug dešimtmečių, kūrybinės išminties, sėkmės versle, o svarbiausia – mylėti žmogų, savo klientą. Mano ranka pagalbai taip pat visada ištiesta“.

Rajono vicemeras Gintautas Kindurys mąstė, ką reiškia tie dešimt metų. „Žmogaus gyvenime tai nemažai, todėl „Žuvėdros“ šeimininkų per tą laiką daug sumanyta, daug padaryta tiek verslo, tiek miesto labui. Malonu čia svečią atsivesti ar ateiti laiką praleisti. Neįsivaizduoju kas būtų, jei ši įstaiga imtų ir staiga pradingtų iš Ignalinos peizažo. Todėl dėkoju „Žuvėdros“ šeimininkams už jų idėjas, atliktus darbus, išsaugotą vardą ir tradicijas, sutvarkytą aplinką. Linkiu sėkmės, gero kolektyvo, pelno, plėtros ir vaisingo bendradarbiavimo su partneriais ir konkurentais“, – linkėjo vicemeras.

„Kai prieš dešimtmetį atsidarė „Žuvėdra“, ranką pridėjo ir miesto seniūnija. Tuomet sutvarkėme aplinką, o ponas Petras pažadėjo, kad mums visada bus stalelis prie lango. Tuo mes sėkmingai visus dešimt metų ir naudojamės. Malonu, kad paslaugos plečiasi: atsidarė pramogų parkas, skrydžiai virš ežero. Linkime, kad viešbutyje niekada nebūtų laisvų vietų, o prie restorano durų nuolat stovėtų eilė, norinčių čia patekti“, – vienas kitą papildydami sakė seniūnai Valentinas Rumbutis ir Jonas Polito.

Žuvėdriečius sveikino ir visų galimų sėkmių linkėjo Šiaulių banko Alytaus skyriaus vadovė Irena Vanagienė (Petras Mačiulis į Ignaliną prieš dešimtmetį atėjo iš Alytaus), Ignalinos gimnazijos ir progimnazijos gausi atstovų delegacija, rajono policijos viršininkas Dainius Šidlauskas, teatro „IKI“ vadovė ir režisierė Jolanta Narbutaitienė („Žuvėdra“ rėmė visus iki šiol vykusius „Bildučių“ festivalius)„Mūsų Ignalinos“ redakcija, daug kitų draugų ir bičiulių. 

Sveikatos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės sveikinimą perskaitė ir įteikė jos padėjėja Dalia Savickaitė. Įpusėjus vakarui, „Žuvėdrą“ aplankė ir pasveikino Ignalinos klebonas kun. Vidas Smagurauskas su vikaru Viktoru. Jie įteikė didžiulį „Paskutinės vakarienės“ paveikslą. Specialiu muzikiniu sveikinimu, „Žuvėdrai“ sukurta daina, restorano kolektyvą pasveikino karaokė „vilkas“ Marius Vilčinskas.

Antroji šventės dalis – pramoginė. Svečiai laisvai bendravo, vaišinosi prie turtingo vaišių stalo, klausėsi gyvos muzikos. Antros dalies „vinis“ – pasaulinio garso mago ir iliuzijos virtuozo Manto Wizard tiesiog „iš kojų verčiantis“ pasirodymas. Visiems prieš akis buvo atliekami neįtikėtini triukai, atliekant kai kuriuos dalyvavo ir iš publikos pakviesti atstovai. Atrodytų, sudėtingiausi triukai atliekami lengvai, grakščiai, palydint aštriu sąmoju ir šypsena. Per metus magas surengia vos keletą viešų pasirodymų, todėl vakaras ne tik žiūrovams, bet ir jam pačiam buvo ypatingas. „Vieni pavasarį tvarko drabužių spintas, o aš peržiūriu savo šou programą, įnešdamas į ją dar daugiau aistros. Juk magija – tai meilės menas, kuriantis stebuklus, tam tikras iliuzijas, atspindinčias tavo troškimus“, – sakė garsus iliuzionistas.

Tikroji jo pavardė yra Žmuidinavičius, o Wizard – jo sceninis pseudonimas. Apie jį taip rašoma: „Vilniaus universitete baigė filosofijos studijas, dabar studijuoja psichologiją. Mantas yra jaunas iliuzionistas, kuriantis magijosfilosofijos ir judesio sintezę iliuzijos mene. Atsisakydamas klasikinio iliuzionisto įvaizdžio ir derindamas techniką su gotišku įvaizdžiu, Mantas sujungė tradicijas ir originalumą magijos mene. 1998 m. pristatė pirmąjį savo šou. 2007 m. pristatė pirmąjį Lietuvoje iliuzijos triukų seminarą „Pneuma“ iliuzionistams ir visiems, besidomintiems iliuzijos menu. Mantas priklauso Lietuvos iliuzionistų klubui ir tarptautiniam iliuzionistų klubui A. M. B. E. R. Savo programą yra pristatęs Austrijoje, Anglijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Olandijoje, Latvijoje, Suomijoje. Jis pasaulyje ryškiai suspindęs iliuzionistas, daugelio prestižinių tarptautinių konkursų laureatas.

Vakaro finale Paplovinio vilnis nušvietė jubiliejinis fejerverkas. „Žuvėdra“ ištiesė sparnus antrojo dešimtmečio skrydžiui. Sėkmės jai!

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje