Skip to content

Numatoma asfaltuoti dalį rajono žvyrkelių

Kovo 27 d. vykusiame Utenos regiono plėtros tarybos posėdyje be kitų darbotvarkės klausimų buvo svarstytas  valstybinės reikšmės rajoninių kelių (žvyrkelių), esančių kaimo (iki 1 tūkst. gyventojų) vietovių ribose ir skirtų vietiniam susisiekimui, rekonstravimas. Susitarimą dėl tokių kelių rekonstravimo šių metų sausio 14 d. pasirašė Lietuvos Respublikos susisiekimo bei žemės ūkio ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Taip pat buvo patvirtintas Utenos regiono preliminarus objektų  sąrašas. Šiame dokumente išvardinti žvyrkelių ruožai, kuriems rekonstruoti planuojama teikti paraiškas paramai iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai gauti. Sąraše – 29 objektai Anykščių, Ignalinos, Utenos, Molėtų ir Zarasų rajonuose (7 iš jų – mūsų rajone).

Pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos priemonę ,,Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos srities ,,Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“ veiklą „Parama vietiniams keliams“ remiamas kaimo vietovės ribose esančio vietinės reikšmės kelio ir jo ruožo rekonstravimas. Ignalinos rajone numatyta tvarkyti įvairaus ilgio kelių atkarpas ties Dysnos, Smėlių, Meikštų, Pupinių, Tolimėnų, Bajorų, Ažvinčių kaimais. Bendras tvarkytinų kelių ruožų ilgis – apie 5 km. Kaip patikino rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, tikslesni duomenys paaiškės paskelbus konkursus, kai bus žinoma, kiek konkrečiai lėšų vienai ar kitai atkarpai rekonstruoti bus panaudota. Šiemet vyks dokumentų tvarkymas, o statybos darbai turėtų prasidėti 2016 m. Projektų bendrąjį finansavimą užtikrina Kelių direkcija ir savivaldybei nereikės skirti tam lėšų. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje