Skip to content

Geriausios permainos – jokių permainų

Partijos išsirinko naujus (senus) vadus ir kuriam laikui pritilo. Neilgam – Seimo rinkimai jau kitais metais ir reikia suskubti kuo daugiau prižadėti tautai, kad ta tauta kuo daugiau vienos ar kitos partijos narių išrinktų į Seimą, kur jie galėtų ketverius metus laukti kitų Seimo rinkimų ir tikėtis.

Nesakau, kad per likusį laiką iki artimiausių Seimo rinkimų viena ar kita, valdžioje ar šalia jos, esanti partija turėtų stengtis kuo daugiau nuveikti. Atvirkščiai, kuo daugiau bus nuveikta valstybės labui, tuo mažiau tai patiks rinkėjams. Ir atvirkščiai.

Pavyzdžių, kaip sakoma, yra. Štai vėl minimalus atlyginimas didinamas. Valdžia sako, kad valstybei tai netgi bus naudinga, nes nors ir biudžetininkams reikės daugiau mokėti, bet užtat tos išlaidos grįš mokesčiais.

O žmonės? Tas didinimas labiausiai naudingas tiems, kurie mokytis tingėjo, specialybę įsigyti tingėjo, dabar ir dirbti pritingi, bet užtat dirbdami gaus nedaug mažiau už tuos, kurie mokėsi.

Išeina, mokytis nereikia, ir taip valdžia tavimi pasirūpins, kad tik tu už ją balsuotum. Taip, laikui bėgant, tapsime nemokšų, sugebančių tik Ispanijoje pomidorus rinkti ar Norvegijoj žuvį doroti, šalimi. Juodadarbių šalimi.

O kodėl valdžia negalėtų mokesčių padidinti? Kiek apie progresinius mokesčius prišnekėta, ypač socdemų. Tada tie, kurie daugiau turi, daugiau ir mokėtų. Bet kas pas mus daugiau turi? Ogi tie, kurie valdžioje. Tai argi jie gali didinti mokesčius?

Tai, kad bent iki rinkimų didesnių permainų neturėsime, liudija ir socialdemokratų vado rinkimai. Buvo Algirdas Butkevičius – ir liko tas pats Algirdas. Politologai aiškina, kad viskas logiška: A. Butkevičius labai populiarus, todėl nereikia jo keisti. Na, keisti reikėtų nebent tada, jeigu socdemai pralaimėtų Seimo rinkimus.

A. Butkevičiaus niekas už liežuvio netraukė, jis pats paminėjo, kas jį galėtų – kada nors – pakeisti. Daug politika nesidomintiems rinkėjams bene žinomiausias tame sąraše – Juras Požėla, komunaro Karolio Požėlos, sušaudyto apkaltinus komunistinio perversmo organizavimo, proanūkis. Pirmą kartą jis išgarsėjo, kai prieš vienuolika metų Vilniaus oro uoste pareiškė turįs bombą. Antrą kartą – šiomis dienomis, kai pasiūlė bausti ne tik neblaivius vairuotojus, bet ir keleivius.

Kuo blogas pasiūlymas? Įsivaizduojate, kiek baudų būtų galima surinkti, jeigu paaiškėtų, kad sausakimšo autobuso vairuotojas įkaušęs?

Laimei, pasirodė, kad Seime protingų žmonių esama, toks pasiūlymas buvo labai švelniai išjuoktas. Nors – ką gali žinoti, gal, kai (jei) J. Požėla taps socdemų vadu, jis dar ne tai pasiūlys.

Ne, nesakau, kad J. Požėla, eidamas prosenelio pėdomis, Lietuvoje komunistinį perversmą galėtų organizuoti: dabar ir šiaip valdžioje komunistų pakanka, atsirastų ir kam saulę iš Maskvos atvežti. Štai ir per socialdemokratų suvažiavimą jau buvo piktinamasi, kad Prezidentė apie Rusiją per griežtai šneka. Galų gale, reikia suprasti, kad supykusi Rusija už darbo liaudį kovojančių socialdemokratų milijonierių verslą žlugdo.

Bet juk niekas negali žinoti, kokių iniciatyvų J. Požėla griebsis, patekęs į valdžią…

Ne, geriau tegul A. Butkevičius lieka. Jis blogiausiu atveju darbo grupę organizuos, bet užtat niekas nesikeis. Argi būna pas mus permainų ne į blogą pusę? 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje