Skip to content

Iš įvykių suvestinių

MI informacija

Pavogė automobilį

Gegužės 3 d., apie 20 val., Kazitiškio sen. pastebėta, kad iš kiemo pavogtas automobilis. Nuostolis – 1000 eurų. Automobilis surastas.

Sidabro kontrabanda

Gegužės 2 d VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai Tverečiaus kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą važiavusį automobilį „Ford Focus“ su baltarusiškais registracijos numeriais. Mašiną vairavęs 36-erių Baltarusijos pilietis pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Vyras teigė, kad nieko draudžiamo jis neveža. Vis tik pasieniečiams kilo įtarimų, kad vairuotojas sako netiesą. Patikrinę automobilį, VSAT pareigūnai po vairuotojo sėdyne aptiko 10 kg sidabro laužo, sandariai suvynioto į polietileną. Tuomet baltarusis prisipažino, kad paslėptas metalas yra jo. Dėl kontrabandos pradėta administracinės bylos teisena, bylą nagrinės Ignalinos rajono apylinkės teismas, kuris baltarusiui gali skirti baudą nuo 2896 iki 5792 eurų bei konfiskuoti automobilį. Po apklausos užsienietis paleistas. „Ford Focus“ ir sidabro laužas saugomi Tverečiaus užkardoje.

Neteko valties ir tinklų

Gegužės 4 d. aplinkosaugininkai vykdė Ažvinčių ir Sągardo ežerų monitoringą. Vidurdienį, atliekant tyrimus Sągardo ežere, pastebėti trys piliečiai, iš medinės valties statantys tinklus. Pažeidėjai buvo nedelsiant sulaikyti. Nustatyta, kad neteisėta žvejyba užsiėmė gretimų kaimų gyventojai T. M., M. M. ir D. D. Vyrai buvo pasiruošę pastatyti 6 tinklaičius, tačiau laiku pastebėjus ir sulaikius pažeidėjus, žalos gamtai nespėta padaryti. Visiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir bus paskirtos administracinės baudos pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuo 115 iki 289 eurų, konfiskuoti žvejybos įrankiai bei medinė valtis.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje