Skip to content

Policija džiaugėsi bendradarbiavimu su žiniasklaida

MI informacija

„Jūsų darbas – ieškoti sensacijų, o mūsų darbas – stengtis, kad tų sensacijų būtų kuo mažiau. Esu įsitikinęs, kad abipusis policijos pareigūnų ir žurnalistų darbas yra labai naudingas. Mes visada noriai įsileidžiam žurnalistus ir stengiamės, kiek įmanoma, suteikti informacijos, nes viešumas – didžiulė jėga, o spauda iš tikrųjų yra ketvirtoji valdžia. Aš visada sakau, nekalti advokatai, kad „griūva“ bylos, nekalti žurnalistai, kad spausdina sensacingas medžiagas. Žmonės turi žinoti realią situaciją. Negali būti viskas tik labai gražu, kaip kad buvo prieš du dešimtmečius ir daugiau“, – sveikindamas apskrities laikraščių ir televizijų žurnalistus kalbėjo Vytautas Vaškūnas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas.

Praėjusį pirmadienį, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, patys pirmieji Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate šia proga žurnalistus sveikino pareigūnai, tuo pačiu apžvelgdami nuveiktus darbus, pristatydami vykdomas policinės funkcijas, planuojamus struktūrinius pasikeitimus, bei dėkodami už bendradarbiavimą su policija. Pradėdamas kalbą viršininkas V. Vaiškūnas akcentavo, kad policija, viena pirmųjų šalyje pradėjo restruktūrizuotis, kad atitiktų gyventojų lūkesčius, įgytų vis didesnį jų pasitikėjimą, ir jie neketina sustoti pusiaukelėje.

Vėliau kalbėjęs Kelių policijos skyriaus viršininkas Rolandas Antanas Skrebiškis pristatė vykdomas policines priemones keliuose, kvietė ir žiniasklaidos atstovus prisidėti prie visuomenės savimonės ugdymo dėl saugaus elgesio keliuose. Kalbėta apie pėsčiųjų neatsargumą bei neatsakingumą, bei dėl to įvykstančius nelaimingus atsitikimus kelyje, paminėtos ir pagrindinės priežastys – pažeidimai, dėl kurių policija turi teisę panaikinti automobilio techninės apžiūros rezultatų kortelės galiojimą (tokių atvejų šiais metais buvo jau 18). Dažniausi pažeidimai – sezoniškumo neatitinkančios  automobilio padangos (žiemą – vasarinės, vasarą – su „šipais“), tamsinti šoniniai stiklai bei nedegančios ar automobiliui nepritaikytos per ryškios halogeninės šviesos. Pristatyta ir naujovė – nuo šiol planuojama skelbti „VW Caddy“ automobilio, fotografuojančio greitį viršijančius pažeidėjus kelyje, darbo grafiką, t. y. siekiant sužadinti vairuotojų budrumą, Utenos apskrities VPK tinklalapyje bus skelbiama „VW Caddy“ automobilio, su mobilia greičio matavimo įranga, darbo vieta, nurodant kokią dieną, kuriame Utenos apskrities rajone bus matuojamas greitis šia priemone. Vis dėlto, didžiausia problema keliuose tebelieka – neblaivūs vairuotojai, o sulaikytų vairuotojų girtumas iš „lengvo“ stabiliai peraugo į „vidutinį“. Vienas uteniškis „sumušė“ visus rekordus. Jis vairavo automobilį būdamas „dukart miręs“ – kitaip tariant alkoholio kiekis kraujyje siekė 8,49 promilės, kai manoma, jog mirtina jo dozė yra apie 4 prom. 

Utenos apskrities VPK viršininkas V. Vaiškūnas taip pat kalbėjo apie pokyčius, laukiančius policijos pareigūnų ir kuo tai bus naudinga visuomenei. Kalbant apie konkrečius sprendimus, kuriuos pajus tiek vairuotojai, tiek į žmonių problemas ir nelaimes ranka numoję kelininkai, tai akivaizdu, jog linksma nebus. V. Vaiškūnas pažadėjo, jog po ilgų diskusijų su kelininkais neprieita jokių kompromisų, todėl jau ateinančią žiemą bus uždarinėjami nesaugūs keliai. „Mes privalome užtikrinti saugų eismą. Taip ir darysime. Jei važiuojantys patruliai, išlipę iš automobilio ir patikrinę kelio dangą, pastebės, kad yra slidu, nebarstyta ir nesaugu, tokiame kelio ruože bus iškart stabdomas eismas, nežiūrint kokio lygio reikšmingumo šis kelias“, – patikino V. Vaiškūnas.

Baigiantis susitikimui, buvo pristatytas reprezentacinis Utenos apskrities VPK bendruomenės pareigūnų filmukas, kuris buvo pristatomas ir kolegoms iš ES šalių, kaip gerosios praktikos pavyzdį pristatanti vaizdinė priemonė. Utenos apskrities VPK viršininkas visiems įteikė suvenyrus, padėsiančius jaustis saugesniems kelyje, bei palinkėjo sėkmės kūrybinėje veikloje ir, žinoma, toliau išlaikyti draugiškus tarpusavio santykius.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje